^^

Allmänt | 2011-07-26 | 11:10:19 Kommentera här! » 0 st

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150290330935030.380459.647100029&l=1a9f0f9466&type=1

orkar inte skriva

Snart ledig!!!!!!

Allmänt | 2011-07-24 | 13:37:09 Kommentera här! » 0 st

Oj det har varit en tung vecka. Avslutar min arbetsvecka i morron, helgen har varit ok.
Fredas jobba och sen en sväng till puben, vi var väl 15 pers :P
  Lördag jobba och det var bara jag och Nigel hemma för att Charlotte tävlade så alla var med henne.  ¨Så vi tog in 9 kvigor som hade kalvat vilket tog sin tid och blev därför sen med mjölkningen. Och tog hem 6 kalvar.
  Efter det hämtade jag Ben och så åkte vi tilll footy club där vi höll igång till halv 2. Och vissa mådde bättre än andra :P Det var en tjej där som jobbar som sjuksköterska och hon såg mitt svulna öga så hon ringde akuten och sa att jag kom så jag var där i 45 min. Och när jag kom tillbax med en lapp för ögat undrade alla vad jag hade gjort. Men strax innan 2 körde jag hem Ben och sen var det dax för sängen och 4 timmars sömn tills det var dax att mjölka!!
 Lååång dag idag med en lapp för ögat, men jag var på återbesök idag för jag hade hö i ögat men det var bara irriterat så ögat är bra!! Och jaa nu orkar jag inte skriva mer för nu ska jag dusha och sen sova!!!!!!!!!!!!!

Byeeeeeeeeee
  Me and Charlotte  

Sommar väder mitt i VINTERN!!!!!

Allmänt | 2011-07-21 | 04:47:17 Kommentera här! » 1 st

Jaa äntligen lite varmt!! nästan så man kan ta av sig en tröja( har långärmad, linne, t-shirt och tjocktröja)
Igår var jag ensam hemma. Jag och carloyn mjölkade och gav kalvarna, sen spolade jag av uppsamlingsfållan och side yard. och laddade lastbilen med halm! Sen kollade jag mamma mia. Sen hämtade jag korna och sen var det dax att mjölka igen.
  Och så var det Trainee wensday så vi gjorde något väldigt ovanligt!!! Vi bytte ställe, vi åt mat på puben istället för chees factory. Men jag tyckte maten var sämre!! Men det var biligar, men smakade där efter!
Jaaa och killarna konstaterade åter igen att jag är en dålig bilförare!! Men jag försöker att försvara mig!! Och så kom det upp varför jag hoppar över växlar, för det är ett stort frågetecken i Heston och Bens värld. Men tack vare att Christina och Nick var där och sa att dom oxå gör det så fick vi tyst på dom tillslut!!! IN YOUR FACE!!!!!!!!!!!!!! =D
  Och när jag kom hem hade alla gått och lagt siG!! Vi har typ haft influensan här och nu är det Mel och Nigel som är sjuka. Men jag lämnade en lapp frame att jag kunde ta in korna.

Och korna vandrade på bra på morgonen, men det var kallt!! 4C!!!! och jag hade korna inne i tid så jag startade upp mjölkningen och började mjölka, men ingen kom, men jag tänkte att så som dom båda kännde sig igår så förstår jag att ingen kommer, så jag gick runt där i min egen värld, cup on / cup off pushing cows up och efter 45 min så kommer Nigel och skrämmer vettet ur mig!!!! Så han hjälpte mig med resten!!
 
Och idag kan det bli upp till 19C!!!! Förstå vad varmt vi har det :P hoppas det håller i sig :)
Får se vad vi hittar på i helgen!!!

Byeeeeeeeeeeeeeeee

Uppdatering ca 9 h senare!
När jag och Nigel fodarde ut halm så såg vi en ko som låg ner, trodde hon var död men så rörde hon på sig. Hon hade kalvat och har då fått "Milk fever" och var stressad och andades i otakt. Så vi satte henne upp och sen åkte vi och hämtade dropp och något som kunde va en skruvmejsel som vi högg henne med så att luften gick ur henne!! Fick göra 3 hål. Jag stod och masserade henne så att luften gick ut och Nigel gav dropp. Höll på så i säkert över en timme och sen lämnade vi henne. Och när vi kom tillbax 1 h senare så va hon upp och gick. Det kallar jag fantastiskt!!! Så det blev en väldigt sen mjölkning!!! Men nu ska jag gå å sova!!!!!!!!!!

BYeeeeeeeeeeee

   Jag och Eliza!!

Jag lever!!

Allmänt | 2011-07-18 | 03:39:16 Kommentera här! » 0 st

Ja för er som inte vet det så var jag körde jag av vägen med bilen och in i ett träd/buske!!
Jag är okej, förutom att nackmusklerna värker!! Men inget blod eller brutna ben!!! Det hände i lördas och värken igår var värre en efetr crashen!!! Jag vet inte riktigt vad som hände men jag förlorade kontrollen över bilen och körde av vägen missade 3 träd med ca 20 cm sen körde jag in i ett staket och in i ett träd/buske!!! Vänstra fronten var helt intryckt och vänstra hjulaxeln var av och fäljen knäckt. Sååå jag måste ha haft en underbar skyddsängel och det är jag glad för!!
  Jag ringde Mel och sa att hon var tvungen att komma och hämta mig!!! Jag var ca 5 min hemifrån! Körde mig till sjukhuset där jag stannade i drygt 4 h. Fick dock varm lunch:)
  Tjejerna och Nigel kom och hälsade på på sjukhuset och Charlotte var helt förskräckt över att jag krashat!!! Hon är en riktig gullunge!!
  När vi kom hem undrade Eliza vrf jag hade Krashat med bilen och jag sa jag vet inte. Då sa hon vrf konsentrarade du dig inte?!?! Vad svarar man på det till en tre-åring.

Men jag mår bra har mjölkat idag. Men alla här är sjuka. Eliza och jag låg på soffan igår och hon sov i stort sätt hela dagen!! idag är det Nigel som ligger med migrän och kräks. Men barnen har börjat piggna på sig!!!

Ha det bra :)¨
Byeeeeeeeeee

Underbar morron <3

Allmänt | 2011-07-15 | 03:36:19 Kommentera här! » 0 st

MÅste berätt om min morron!! Vaknade vi 8 gick in i köket och åt frukost. Och det slutade med att jag låg på golvet med tjejerna och hade en Trainee kram och dom säger "I love u Trainee" säger bara att jag har hamnat på den bästa platsen i AUSTRALIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Önskar att min familj va här så hade det varit perfekt!!!
  Samanfattning av veckan: Måndag var jag ledig, tog en tripp till Meningie för lite shopping och efter det så hade Jenny ( Barnens farmor) ordnat en överrasknings fest för tjejernas kusiner, så det var Fairy  bread (Vitt bröd med smör och strösseel) Choklad tårta, frukt, Jordgubbar ( Smakar inte som dom gör på sommaren!) och en massa annat gott!!! Sedan red vi en sväng och jag red Gizmo. En väldig skillnad mot Go.
 Tisdag jobba Onsdag Jobba och var ensam hemma, men hade job till lunch och sen kollade jag " flickan som lekte med elden" Och sen var det dax hämta korna! Och då såg jag 3 känguru och en hjort :) lycka !! och sen tea at the chees factory. Träffade en ny trainee som är på samma ställe som Ben är, en kille från Danmark han verkar trevlig! Och Christina var där och hennes pojkvän Shannon. Trevligt trevligt.
 Torsdag jobba och på kvällen åkte vii till MT Baker och kollade på en ny spis, jag hittade en favorit men den kostade 17000$ sååå Mel sa Nej :POCh efter det så kollade vi in den sista Harry Potter filmen den var bra :)
  Och idag åker Nanny (Kath- Mormor) And poppa (Ron Morfar hem) Vilket betyder att vi bara är 6 personer i huset!!!

Och nu ska jag berätta om den Australienska mat kulturen.
På pankakor har smör+honung elr smör+sockr+citron(Min favvo :)) elr smör+strössel (Fairy pancakes!) elr sylt!!
På macka smör+honung elr smör+sylt eller allt som "Vanligt" folk har på mackan.
  Kommer säkert komma med mer men kan inte komma på nånting, eller jo Scones med grädde och Lingonsylt. Säger bara MUMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uppdatering av folk
Melenie-Host mamma
Nigel-Host pappa
Charlotte, Millicent(mille) Eliza- Barnen
Sabine-Tranee från Danmark
Carolyn-Anställd på gården
Elin-Gotländsk tranee som jobbar på en gård på andra sidan stan.
Ben- Kanadensisk tranee som är på samma gård som Elin.
Heston- Tranee från Californen bor på granngården
Emerson- Svenskk tranee som kom hit samtidigt som jag och bor i lamaroo!
Christina- Var Trainee här 2009 men har nu flyttat tillbax för att hennes pojkvän bor här.
Shannon- Christinas Pojkvän
Nick- Ny Trainee som är på samma gård som Ben
Byeeeeee

  Fairy Pancake:)

Bilder

Allmänt | 2011-07-10 | 11:24:17 Kommentera här! » 0 st

Här får ni lite bilder!!!

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150290330935030.380459.647100029&l=1a9f0f9466

rubrik

Allmänt | 2011-07-07 | 12:26:52 Kommentera här! » 0 st

Jaa hej på er. ¨

Denna vecka är en lånnng arbetsvecka. jobbar Måndag till Söndag. Har gått bra hittills.
Idag har väldigt fridfull. Mjölka, tagit bort stängsel, kört ut halm och hämtat korna och mjölka. Ochallt har vart lungt och skönt!!!  ¨
  Igår mjölka och sen började jag och Mel med stängsel. Och fick beröm för mitt lammnäts rullande, så jag får väll tacka farfar :P

 Men har inget speciellt att säga. Berätta gärna något!!!

Byeeeeeeee

Nu är jag tillbax.

Allmänt | 2011-07-03 | 02:13:23 Kommentera här! » 1 st

Jag har hört att ni tycker att det är dålig uppdatering på bloggen, dels pga internet strul och för att det har inte hänt något specielt!!
  I Måndas var jag ledig!! gjorde inte mycket Red Go i en av hagarna galloperade runt, det var mycket roligare än att rida på ridbanan!! Och på kvällen lagade Mels mamma Kath en SUPER GOD middag!!!! Och det blev änu bättre med lingonsylt!!! Tisdagen var jag oxå ledig, gick runt i pyamasen hela dagen och Sabine kom och hälsade på. Och vi tog en sväng i uten och kollade in kvigorna, Good old days. :) Onsda, Torsda jobba och vi skickade iväg tjurarna till slakt!!  :) och i torsdas fixade dom pumpen till Karusellen så nu funkar den!!! ÄNTLIGEN!!! och Sabine kom hit och åt middag, Och Mille var jätte ledsen att hon skulle åka!!! Så Sabine sa att hon skulle komma tillbax i morron :) Freda jobba och på kvällen åkte jag och Ben och såg Transformers!!! Inget jag rekomenderar!! Somnade i slutet!!
Jo innan de kom Sabine och sa hejdå en sista gång, denna gång var det Charlotte som grät. Och jag kan hålla med, det var sorligt!!
  Igår åkte vi till Adeladie för att se "Horse man from Snowy River" Och det var crap. Kan inte riktigt förklara men alla vi över 18 (jag, Ben, Mel och Nigel) var besvikna, och man fick inte ens ta kort!!!
   Får se vad jag hittar på idag, ska rida iaf!!!
Hoppas ni har det bra!!! Puss och kram
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!