Ja och så var även denna dag över.

Allmänt | 2011-03-31 | 21:53:02 Kommentera här! » 2 st

Ja dagen har ju varit sådär. Fleur blev inte bättre efter första sprutan men vi lunch så var Vetrinären här och hon fick 2 påsar dropp och B-vitamin. Och under eftermiddan har hon pendlat upp och ner. Men nu ikväll så ville hon nypa åt sig en knippe hö. Testade även att cykla med Fleur eftersom jag inte har någon löpar kondition och det gick väldigt bra:)
  Nu har vi varit en sväng vi Kersitin och Anita, lämnade Anitas "Arbetsledarjacka":) Och fick också veta att Kerstins Åke läser min blogg. Så hej hej Åke:)
  I morron ska jag laga mat till mig, pappa, Roffa och faffa för dom ska klyva ved. så jag kommer att spring och gömma miG!!!!!!!!!!!! För ved är inte OKEJ!!!

Byeeeeeeeee

home sweet home,

Allmänt | 2011-03-31 | 10:36:59 Kommentera här! » 1 st

Nu har jag varit hemma i 9 timmar. När jag kom hem mitt i natten så väntade jag bara på mitt paket från IAEA där min väska och flygbiljetter låg. Altså fatta att det är 13 dagar kvar tills jag drar och kommer inte hemföräns den 13 JANUARI 2012!!!!!!!!!!!!!!!! Nu blir jag JÄKLIGT NERVÖS!!!!!!!!!!!!!!!!
  Det visar sig att jag kommer flyga själv från arlanda till köpenhamn där jag kommer att möta upp dom andra svenska killarna. och sedan kommer dom 2 andra danskarna och en fransman hänga på til Singapore, juste de, måste beställa pengar.
  Resan hem från Borås gick bra och igår var jag ute och gick me Gizmo och Shira. Sen kom Peter hem och åt och Kikki var hemma och var sjuk. Sen tog jag en sväng till Rösum för att säga hejdå till Christian och Alexander och nån annan brutta var oxå där. Sen hem till Bodafors och säga hej då!!!!!!!!!!!!
Sen åkte jag mot oskarshamn. och när jag kom till ett ställe som hette typ Kavrnfors elr torp så såg jag 3 ÄLGAR på en åker, sen i Målilla såg jag 2 RÅDJUR!!!!!!!!!!!! VA FAN SKA ALLA DJUR UT OCH VISA SIG NÄR JAG KÖR?!?!?!?!? Båtresan gick bra kollade lite film och sen sov jag sista timmen, fick plats i soffan:)
 
  Och idag när jag vaknade gick jag ner för att säga hej och sen tog jag datorn för att kolla ikapp på Big brother(missade de tisda onsda) men då ropade Terese att jag skulle komma, och då var Fleur dålig, men vet inte om det var början till dålig eller om det höll på och gå över, men pappa fick komma och ge spruta och efter en timme åt hon lite iaf. Ska nu gå ut och kolla till henne.
  Sen ska jag läsa igenom mina flygbiljetter så jag FATTAR vad det står. Sen blir det nog en sväng till stan och arbetsförmedlingen och sen till Austers för att lämna Anitas Jacka.
  I morron blir det nog att städa på laudgården för min midda på Lördag för släkt och vänner och så ha jag kafferep på söndag eller jag jag vet inte.

Men nu ska jag ut till Fleur!

Byeeeeeeeeeeeeee

SMS-inlägg

Allmänt | 2011-03-29 | 19:19:06 Kommentera här! » 0 st

dsc00932 (MMS)

FÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄST på Limmargatan, Nu kan man få ut sista droppen öl ur burken!!!!!!!!!!!:D

Regn regn..

Allmänt | 2011-03-29 | 09:27:27 Kommentera här! » 0 st

Sitter nu och ska snart åka till Ulla och Ivan, har sagt hej då till Frida som gick till skolan vid 8. Och idag är det inget roligt väder i borås!!! Har typs snöat i natt och nu regnar det!!! Och så åker jag vidare till Bodafors idag, kanske tar en sväng till IKEA för att köpa 2 vaser till mamma.
  Ikväll blir det god mat vid Kikki och Peter, ibland får jag ångest för att jag kommer sakna alla, helt sjuk. Men ska ha middag för släkt och vänner på lördag!!!
  Igår var vi inne i Stan och gick runt och strosa. Sen åkte vi till Marléne och Jonas för att fira Emil. Han blev väldigt glad för sina paket och han såg väldigt lycklig ut när han fick se sin tårta som Marléne hade gjort ett fantastiskt jobb med :D
  Nu ska jag packa klart bilen och köra :)

Byeeeeeeeeeeee

våren gick fortare än den kom:(

Allmänt | 2011-03-28 | 08:43:17 Kommentera här! » 2 st

Ja som ni kanske såg så kom snön till Borås igår, verkligen deprimerande!!!!!!!!!!!!!!
  Gårdagen bestod av att vi tog en sväng förbi Ulla och Ivan som jag tänkte hälsa på i morgon. Vi bodde hos dom för flera år sen när vi var här på semester så tänkte överraska dom i morgon:) Och sen skulle vi försöka att promenera vid en sjö men hittade ingen bra gångväg om man nu inte har sjötomt. Så vi promenerade här hemma, och det blåste väldigt kallt!!!!!!!! Sen kollade vi Ebba och didrik, Snabba cash och i taket lyser stjärnorna!! Riktigt bra alla 3.
  Sen såg vi stockholm-båstad, var väl sådär.... Sen såg vi luftslottet som sprängdes och lite på big brother och Roza åkte ut, vilket jag tyckte va synd eftersom jag tycker att Vanessa skulle ha åkt, men det var gulligt att Nickey satt i publiken:)
  Nu sitter jag ensam och ser Jims värld och ska möta upp Frida i stan sen när hon slutar vi 12, så ska jag få kolla in Borås:P och inser hur litet Gotland är när man här på 5 min ser 5 polisbilar och av ALLA bussar jag har sätt så är det bara kvinliga chafförer!!!!!!!!!!!!! 
  Och så kanske jag läser ut min bok, känns som jag har missat en del hoppas att det blir uppklarat!!
  Och ikväll ska vi åka till Marléne och Jonas och Emil för att Emil fyller år, jag tyckte jag hörde något om pankakstårta och det ser jag fram emot.
  lite nervös för resan mot Bodafors i morron i detta vädret, Vad F*N skulle skiten ner och göra, men jag ser lite blå himmel och hoppas att solen skiner på bra idag!!!!!!!!!!!!!!!!
de var allt för nu!!!

Byeeeeeee

Borås 19.11 HELVETE

Allmänt | 2011-03-27 | 19:14:58 Kommentera här! » 1 st

dsc00928 (MMS)

Borås 19.11 HELVETE

sommartid

Allmänt | 2011-03-27 | 11:23:46 Kommentera här! » 0 st

Ja idag ställde vi om till sommartid:) och igår sken solen hela dagen i borås men idag är det bara grått.
  Igår var vi på knalleland och shoppade jag köpte lite tröjor på en outlet som jag kan jobba i, 2 skor på skopunkten, det blev dagens fynd:) och lite grejer på eko hallen:)
och igår kväll så åkte vi in till stan och åt mat på jensens böfhus, jättegott:) och sen gick vi på Bio och såg hur många lingon finns det i världen och det var en fantastisk film, alla borde se den!!!!!!!!!! 6/5:P
  Idag är det söndag och vi ska ta en road tripp här runt borås, får se om jag hör av mig ikv:)

Byeeeeeeeeeee

NU är jag i Sverige!!!

Allmänt | 2011-03-25 | 22:17:36 Kommentera här! » 0 st

Ja igår kom jag till bodafors och blev glatt mottagen av både laxar och hundar:P Så det blev en öl och lite prat sen gick vi och la oss. Sen gick jag upp och åt frukost för att sen följa henne till skolan där jag fick överaska Monica med ett besök, sen tog jag en sväng till Maxi tryck och sa hej då. Sen skulle jag åka till Rösum för att säga hejdå till Alexander men det var nara Qvinto hemma så jag ringde till han från deras hemtelefon men han svarde inte, sen ringde han upp och blev minst sagt snopen att höra min röst i hemtelefonen på Rösum. Men jag åkte till honom i Malmbäck och dom fick skjus in till Nässjö och då började min färd mot Borås.
  Och GPS-tanten lurade mig i Jönköpings rondellen då hon sa när jag precis var vid rätt avfart "SVÄNG NU" men jag fick ta ett extra varv men hittade en anna väg. Och jag gillar att köra fort men att köra om lastbilar i 100 km/h var läskigt, och att bli omkörd var också.
  Och idag har vi handlat och ätit tacos och kladdkaka och har kollat lets dance och nu ser vi Big brother och har riktigt Girl talk:) Kommer sakna dig Frida.
  I morron blir de en sväng på Knalleland och försöka hitta skor och sen blir det midda på Jensens böfhus, mums:) och sen ska vi se "Hur många Lingon finns det i världen?" Och sen kanske en utgång. Ser fram emot morrondagen. Men Frida får vara chafför i min bil eftersom hon hittar, men planerar också att åka buss. Sååå återkommer nån dag:)

Byeeeeeeeeeeee

 The girls are back:)

åkaaa båtttt

Allmänt | 2011-03-24 | 15:04:58 Kommentera här! » 0 st

Nu har jag packat färdigt och hunnit endel idag. Jag var med fammo på tippen och kört ut skit och kört in hö och nu har jag packat bilen. Får se om jag orkar plocka ur diskmaskinen. tänkte åka om 40 min. Kanske får Roffa med mig in till stan...
Men annars händer ingenting. rapporterar från andra sidan sjön i morron. Och jag hoppas att Älgarna i bodafors håller sig i skogen ikväll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byeeeeeeeee

Inte så spännande dag

Allmänt | 2011-03-23 | 19:02:01 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag inte gjort så mycket. På förmiddan såg jag gårdagens big brother och sen gav jag hästarna sen gick jag och la mig och läste min bok Fyrvaktaren av Camilla Läckberg, tyckte att den var rörig i början och det är många namn att hålla reda på, men den är bra. har kommit ungefär halvvägs. Kommer nog läsa en hel del i morron på båten. 
  på eftermiddan läste jag lite till och så dammsög jag hela huset och satt vi datan, men jag var också ute en mindre stund på eftermiddan. Eftersom jag inte vill rida Dajje så fick han gå i hagen, tänkte köra lite pilates med honom i morron innan jag åker. Hahah får se hur det slutar.
  I morron ska jag ockå hjälpa farmor att köra grejer på tippen, kanske den demolerade dammsugaren också!!! Så ikväll måste jag packa innan jag lägger mig, vill inte gör de i morron. Och tyvär så ville inte Johan köpa min bil, så är det nån som känner eller vet nån som vill köpa en renault megane 00 för 32 000 så är det bara att höra av sig!!!!
Annars så händer det inte mycket spännande, kanske bloggar i morron när jag kommer till Bodafors!!
  Men nu blir det vem vet mest och sen rullar tvn på ikv.

Byeeeeeeeeeeeee

Första Citron fjärilen.

Allmänt | 2011-03-22 | 17:43:36 Kommentera här! » 0 st

Idag har det varit mycket vårkänslor!!!!!!!!! Kunna gå i vår jackan utan att frysa, första citron fjärilen,  Se Terese skotta fram moppen :) Gud va jag skratta:) Men ni kan tycka att de är töntigt och va 19 år och tycka att de är roligt att köra moppe men det har vart min största befrielse innan jag fick körkort. Jag har kört från Othem till Ardre 6 mil, i 1an på gymnasiet körde jag till visby, 3 mil, varje ondag för att sen köra hem hela året!!!!!!!!! Jag älskar min moped!!!!
  Så Terese och jag åkte moppe till farmor och åt kall lax sen kollade vi på trav och löste suduko. Sen åkte vi hem och Terese åkte till Matilda. Jag och jessika red ut med hästarna. Och jag tror att Dajje kan se spöken för han stirrar upp sig i stallet och det har han aldrig gjort förut. Och tyvärr måste jag nu inse att min häst inte är någon ungdom längre.... Han är typ 24 år elr nått. Idag när vi red hem ifrån skogen skulle vi galoppera och efter ett par meter går han ner på knä och drar huvet i marken flera meter. Jag kännde bara "Nacken MÅSTE hålla!" Men han reste sig tillslut och var lite tilltuffsad och full med lera i ansiktet!!! Men vi skrittade hem och när vi kom hem smorde jag in hans knän med en salva och strechade och hoppas att det räcker. Han rev upp sitt sår som han fick av Gizmo, men det var bara bra för då kunde jag göra rent det och sen spreja med blåspray!!! 
Vill inte inse att min häst är gamal!!!!!!!!!!!!!!!!! <3Dajje<3
   
Tvättade min bil igår och guuuud va fin den blev:) och fick tvätta insidan också!!! Och så var det gympa igår var jag på gympa, hade dock huvudvärk men det gick över under slutet av gympan men kom tillbaka när jag kom hem. Och vid halv 11 så känndes det som att jag skulle spy så det blev en tablett( försöker att inte äta så mycket tabletter) och gå och lägga sig.
Vaknade med samma huvudvärk men den gick över när man fick vårkänslorna:)

Snart åker jag till Sverige också. Träffa Laxarna (fast Willy är här å snickrar:P) och såklart att träffa Frida. Väntar på att hon ska ringa ikväll:) Och säga hejdå till Kicki och Peter och kanske sälja bilen(:P) och säga hejdå till den.
  Nu ska jag också lägga in bilderna på Minneskortet till min fotoram!!!! Mycket att göra.
 Ha de bäst:)

BYeeeeeeeeeeeeeeeeee

 Terese ifrån vårat köksfönster!!

 Min älskade pnny!!!!!

Propp mätt.

Allmänt | 2011-03-20 | 18:18:51 Kommentera här! » 1 st

Kom nu hem för en stund sen och är väldigt mätt i magen. Vi har ätit middag där idag. Kassler och potatis, och blåbärs(typ glass) och äppelkaka till efterätt.
  Jag åkte dit igår till lunch och fick då pankakor och sen städade jag mormors vitrinskåp damma och torka ur och diska alla glas, och de va en del. på kvällen åt vi tacos, jätte gott. Och vi spelade Sverigespelet och jag VANN!!!!!!!!!!!! hahah aaa jag fick mycket bra frågor. 
Sen såg vi lite på tv och gick och la oss.
  Vaknade kl 7 av fåglarna, så jag gjorde en brasa och löste suduko!!!! Sen gick mormor upp och kokade riktig choklad. De är verkligen standard där. Så mofar och jag kollade lite på skidor och mormor var ute och gick och sen fixade hon med maten när hon kom hem. Då tog Sally och jag en promenad.
  Sen kom familjen och vi åt mat. Bert och Ulla kom också(nöjd nu farmor :P) och sa Hej.
Nu väntar jag på att dom andra ska komma hem och jag håller på att somna....zzzz..
  I morron fundrade jag på om jag skulle tvätta bilen, ser rent ut sagt för j*vlig ut!!!!!!!!! Men snön som föll i fredags håller i alla fall på att tina bort, och resten av snön också.

För er som förut har stört sig på min stavning(Familjen mest :P) så har jag förbättrat mig i detta inlägg tycker jag. Får också tänka på Fabricio i Brasilen som läser detta genom Google translate!!! Inte alla som har läsare i Brasilien. Men jag hoppas också att du Mikaela fortsätter att läsa min blogg hahahha:)

Byeeeee

mera snnnnnnnnnnnnnnnnnnö.................

Allmänt | 2011-03-18 | 22:09:51 Kommentera här! » 0 st

Ja det gick rykten idag att det kunnde bli regn. Men efter lunch så SNÖADE det hela eftermiddan!!!!!!!!!! Inte roligt.  
  Idag på förmiddan gjorde jag inte många knop. Men sen tog jag en sväng till farmor och farfar och åt mat. Och spelade sen Sverigespelet. Faffa å jag hade en fantastisk start och inte farmor:P Men det blev ett jämt avslut med 1 fammo 2 Angelika och 3 faffa. fickade lite och sen åkte jag hem i snöyran.
  vi åt bakad potatis och har nu kollat lets dance och lite så ska det låta. Christer Sandelin var me där och jag får säga som jag säger till Carola "Man kan höra när han sjunger, men inte se på han"
Och jag hoppas Att Frank och Jessica går till Final.
  Nu sitter jag och väntar på att Roffa ska ringa ( blir väl efter  00 elr 01....) och kan hoppas att vägarna är plogade!!!
  Och i morron ska jag till mumma å städa och kanske blir ett sleep over:P hahah

Allt för nu.
Byeeeeeeeeeeeeee

Lagom kul dag....

Allmänt | 2011-03-17 | 21:39:53 Kommentera här! » 2 st

Började mad att faktist vaknade av väckarklockan vid halv nio. gav hästarna och konstaterad att huvudvärken komer bli svår att bli av med. Sen åt jag frukost och kollade Eclips. Sen longerade jagg Dajje i hagen, går dock inte lika bra som på åkern, då han känner att han övertaget i hagen. Ville inte vara på åkern pga blåsten och traktorn som var bort i ladan. Men gick bra på komandot idag. Bäst på Trav:)
  Sen satt jag vi datan och fixade lite bilder till fammos brev. och sen delade jag och katten på köttgrytan:P
Sen väntade jag på att Jessika skulle komma hem så vi kunde rida. Första gången jag red Dajje efter att han inte längre haltar. Men det gick bra, trots att han snubblade och landade på knäet. När vi kom hem så tvättade jag såret på Mulen med sprit och bomul. Endel säger att hästar är färgblinda, men jag vet inte om de är sant. När jag tar på mig blå gummihandskarna så vill han inte vara med för han vet att blå sprayen kommer fram vilket det oxå gjorde. Men träffade bra och behövde bara spruta 1 gång. Och så fick han en bit morot:)
  Mumma ringde ikväll oxå och frågade om jag kunde hjälpa henne och städa på lörda, så de gör jag. Berättade oxå om min flygresa, får ta med mig och visa på lörda.
  Jag har oxå spelat soduko på Terese mobil. älskar de:)

Ikväll har vi mest suttit framför tvn. och ätit semla som Jessika hade med sig hem ifrån Praon:) mums!!!
och kollat "vem vet mest"  "halv åtta hos mig"  "Sveriges värsta bilförare"  Min favvo dag:)
  Men nu är det inte så mycket roligt, Lyxfällan-dricker Red bull och röker cigaretter för 8000 i månaden och har ett spelberoende. Suck
  Kalla fakta som berättar om vården om sällskaps djur. Hund-rullstolen för hundar som inte klarar av att gå själva. Att införa njurtransplantion för djur i Sverige är förbjudet!! 
  Min granne tog bort sin hund för någon månad sen, hon hade en njur-sjukdom som gjorde att hennes käke blev purös. Men så länge hon mådde bra fick hon vara med men var tvungen att avlidas efter ett par veckor.
  Våran häst Fleur är skimmel och har hudcanser, hon har metastasknölar i Svansen men inget har gått in i organen men dem hinner oftast dö av ålder innan cansern bryter ut. På vintrarna när det är riktigt kallt vill hon inte dricka vatten och blir som cement i magen, men med lite kom-i-form så blir hon pigg.
Vart går egentligen gränsen?!

Väntar nu på att Big Brother ska börja. Har aldrig sätt det förut men denna vecka har varit riktigt kul. Dom har ett sjukhus å fan va jag garva!!!!!!!!!! Älskar Gurkan!!!!!!
  I morron är mamma hemma så jag vet inte vad vi ska hitta på. Men jag ska åka till fammo i morron och äta. Eller så är jag hemma med mamma, och åker till fammo och fikar. 

Men det var allt för nu!!!!!

Byeeeeeeeeee

Jessika och Thia :)

I can see i better day!!

Allmänt | 2011-03-17 | 13:32:09 Kommentera här! » 2 st

Älskar denna låt!!

http://www.youtube.com/watch?v=o9tJW9MDs2M&feature=BF&list=TLHOP9LFMUOfQ&index=5

I just can't sleep tonight, knowing that things ain't right.
It's in the papers, it's on the tv, it's everywhere that I go
Children are crying, soldiers are dying, some people don't have a home.

Stääääda.....

Allmänt | 2011-03-16 | 15:39:03 Kommentera här! » 8 st

Idag har jag städat mitt rum, eller det är mest att plocka upp kläder men jag har även dammat tavlor, i fönstret och kistan. men orkade inte me bokhyllan. För mycket pryttel i. Sen moppade jag hallen, luftade sängkläderna och konstaterar att jag har förmycket kläder ( hoppas inte mamma läser detta:P´) Men dom "finare" kläderna kommer jag inte ha så mycket användning av i Australien där de blir myclet jobbarkläder, vilket jag inte har så mycket av. Men rummet blev fint.
  Glömmer ALDRIG den gången pappa gick in i mitt rum, ställde sig och FILMADE mitt rum för att sedan skicka det till Peter som bevis på att de VAR stökigt!!!
Men nu är det gjort.
  Nu har jag vart ut och longerat Dajje, han går så fint fram på komandot:) Blir så lycklig!!!! Sen gick vi med När Jessika gick ut i skogen men vi vände och gick hem så nu väntar jag på att hon ska komma hem så jag kan strecha Dajje.

Fick oxå brevet om mina avgångar idag!!!!!!!!!! jag kommer flyga
Stockholm-Köpenhamn-Singapore-Adelaide!!!!!! och när vi kommer till Singapore 05,25 (lokal tid) så går inte flyget till Adelaide föräns 23,50. Så det blir en lång väntan där. Fick också veta att förutom oss 3 svenskar så är det 2 danska killar och en fransman!!! Så man har lite sälskap iaf!!!!!!
  Men nu känns det bådde taggat och ÄNU mer nervöst!!!!!!!!!! Jag är mest nervös för flygningen!!!!!!!
Så jag åker från Arlanda den 14 April kl 06,20(herregud så tidigt, vilket betyder att jag måste övernatta i Stockholm!!) och kommer fram till Adelaide den 16 April 09,20. Så det blir 2 långa res dagar!!!!!!!!!!
  Men det är det nog värt:)

Men nu ska jag gå ut!!!!!!

 Före



  Efter


Efter

Solllllllllllen:)

Allmänt | 2011-03-15 | 16:02:17 Kommentera här! » 4 st

Det har varit en underbar dag idag, synd bara att jag inte riktigt har kunnat njuta av den.
  På förmiddan var jag vid tandläkarn, fick min sista gratis undersökning, ser inte fram emot nästa år när de kostar 800 kr. eftersom jag kmr hem nästa år.... Efter de var jag en sväng inne hos Inga som fyller år idag, berättade oxå om min resa:)
 Jo vi tandläkaren fick jag sånt bananflour så jag fick inte äta på 4 timmar. Så jag var ut i min fina vårjacka som jag köpte i ullared och Longerade Dajje, han gick jätte fint, och gick jätte fint på komandot:) för börja långsamt nu och strecha benet. Och vi klarade av att hämta posten idag, eftersom han har blivitt nojig för brevlådan.
  Nu har jag kollat på OC och konstaterat att min huvudvärk kan bero på att jag idag inte har ätit när jag brukar. Så får bli mer nogrann med det.

Hade önskat att jag kunde njuta av denna dag lite mer än vad jag har gjort. Och nu ska jag skynda mig att plocka ur diskmaskinen innan mamma kommer hem :P hahah Kanske hon blir glad:P

Jo Roffa hade ju fixat min fotoramen så att minneskortet konektar med ramen. Men jag kan inte lägga in bilder på minneskortet. Blir SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ frustrerad!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byeeeeeeee




Hahhaha Va kul vi ser ut:)

I got the power!!!!!!!!!

Allmänt | 2011-03-14 | 21:27:28 Kommentera här! » 3 st

Är nu hemma och har ätit makaroner och falukorv efter ett hårt gympapass. Känner att jag måste försöka träna mina knän som jag känner blir väldigt trötta när vi har ben träningen.
  Idag har jag fått bli bockserad i Zigenarbilen(LTn) Det gick väldigt bra, men de va kallt och vi körde i 3 km/h så de tog lite mer än en timme in till PG. Men fick en varm kopp kaffe vid Lantmänen och fick köra en varm pick up hem.
  Började dagen att starta datan och kolla min inkorg. Inget Mail:( Men sen kollade Jag Remeber me, det en en jäkligt bra film. Och när den var slut så såg jag att det fanns ett mail i min Inkorg. Lite bilder på dom, otroligt söta barn, Charlott, Millie och Eliza. Jag tror(om jag har förståt det rätt) att dom har en mjölk karusell på 50 platser och jag tror att dom bygger ut till robot. Nu har dom 200 mjölk kor och 300 köttdjur.  Och dom har 10 hästar, det är oxå tävlingshästar!!! 
  Melanie berättade oxå att hon hade läst Stieg Larssons böcker:) Och Därför vill hon gärna åka till Sverige. Ska nog fixa så jag kan ta med mig. Så nu blir frågorna, hur kallt blir det på vintern ( Det är vinter där när vi har sommar) vad jag i huvudsak kommer att göra. är de frågor jag har i mitt huvud men frågorna blir nog fler:P Ni kanske har frågor?!
  Får se om jag kan skicka iväg ett brev i morron. Och i morron blir de oxå att åka till tandläkaren. Än är de gratis så jag är lycklig. Kommer dock kosta pengar när jag kmr hem:( Mamma lagade en tand idag och de kostade 1300 kr. Fett dyr timmlön?!??!?!?? Man kanske ska bli tandläkare ändå...
Ajajaaaaa hör av mig när jag vet mer...

ByeeeeeeeeeeeMin älskling!

2 h senare

Allmänt | 2011-03-14 | 12:28:50 Kommentera här! » 0 st

Drygt 2 timmar senare så kom mejlet från Melanie :) Skriver mer ikv.

08.21

Allmänt | 2011-03-14 | 08:23:43 Kommentera här! » 0 st

klockan är snart halv nio och jag har fortfarande inte fått svar på mitt mail. Börjar bli frustrerad!!!!!!!!!!!!!!!!

Butterfly fly Away<3

Allmänt | 2011-03-13 | 18:43:32 Kommentera här! » 0 st

Idag har varit en trist och tråkig dag. Men jag har läst ut min bok "Skumtimmen av Johan Theorin" 
Riktigt bra bok som utspelar sig på Öland.
  Den hadlar om Julia som vars son försvann från hennes föräldrars hus när han var 5 år sommaren -72. Och dem hittar aldrig Pojken  Jens. 
En dag ringer Julias far Gelorf och säger att han vet vem som har Jens. Det har alltså gått runt 40 år. 
Julia och Hennes far och hans vänner försöker pusla ihop bitarna, och är det en slump att Nils Kant kommer in i bilden trotts att han har varit död i 10 innan Jens Försvann.
Hämnd, Längtan och svartsjuka och Kärleken till Öland är nyckelorden. 
Jag blev fort fången i boken(blir nästan aldrig de) och är skriven på ett bra  och spännande sätt, 4 av 5.
  Jag var ut och longerade Dajje för att se om han var halt. Det var inte lika tydligt idag så han får gå till I alla fall till på Onsda-Torsda innan jag gör nånting med honom. Men är glad att han börjar bli bättre.
  Och igår var det melodifestivalen Ja dom som gissade att de skulle stå mellan Eric Saade och Danny hade ju rätt. Men jag tycker ändå att Sanna skulle varit 3a iaf, men det ska bli spännande vad Europa folket ska säga om Eric. Idag vid matbordet sa jag. "Jag kan ju rösta på Eric för jag är inte i sverige" Men så fort jag sa de kom jag ju på att Australien inte lämmnar röster till melodifestivalen :P så tyvär Eric så kan jag inte rösta!!!
  I morron har jag nu BESTÄMT att jag ska STÄDA mitt rum ( om det inte är sol för då vill jag cykla:P )
Men så jag får de gjort nån gång!!!! Sen är de ju gympa på kvällen!!!!! Shoooo. BTW alla ni vet reklamen för Marbodahl kök där alla gubbarna är jätte lessna och låten "sånt är livet"  den har vi på gympan, så varje gång den kmr på tvn börjar jag göra mina moovs:)
  Glömmde oxå att nämna att Alexander Rydback åkte ur lets dance, de tyckte jag var tråkigt....

Men nu ska vi snart äta hemgjord Pizza...

Byeeeeeeeeeee

Caterpillar in the tree, how you wonder who you'll be
Can't go far but you can always dream
Wish you may and wish you might
Don't you worry hold on tight.
I promise you there will come a day
Butterfly Fly Away

hmmm.

Allmänt | 2011-03-13 | 11:13:11 Kommentera här! » 0 st

Kollar min mejl var 10 min efter brev från min värdfamilj. Papetiskt kanske?!

De är mycket nu:)

Allmänt | 2011-03-12 | 17:41:31 Kommentera här! » 2 st

Får väl börja berätta i kronologisk följd.
Igår på dan så gjorde jag inte så mkt. Mamma å jag gjorde sparris soppa till lunch och sen pluggade hon lite och jag läste min bok "skumtimmen" som handlar om ett mord på Öland. Sedan blev vi bjudna till Ulf och Pia på kvällen så då bakade jag(mamma hjälpte till lite) en citron paj. Den blev super god.
  När Terese och Jessika kom hem så  tog vi lite kort som jag skulle skicka till min värdfamilj( kolla in bilderna på http://pphotographer.blogg.se)
Sen åkte vi till Hultgrens där de tillslut blev 3 rätters midda:P 
 
Idag började jag dagen med att baka en kladdkaka med päron i, va väl sådär, 2 av 5.... Men pensionärerna åt den. Och Gotlandstidningar var där å fotade och intervjuade. Sen hade vi frågesport.
  När jag kom hem slog jag en signal till Frida och frågade om jag kunde komma å hälsa på henne!!! Så den 24 åker jag till bodafors hotel och åker till Borås på fredan. och åker hem den 30. Så de blir en liten tripp och säga hej då till folk!!!!!!!!! Tänk att inte träffa Frida för att sen vara borta i 9 månader!! Så de kommer att bli SUPER KUL:):) Och sen får jag säga hej då till Alla laxar!!!!!!!
  I morron får vi se vad jag hittar på, men kanske BÖRJA städa mitt rum, vi får se hur de blir med de.

I förra inlägget glömde jag att säga vad staden heter, den heter Meningie. Vet inte riktigt hur de uttalas. Men det ligger 2 timmar utanför staden Adelaide. Så för er som vill veta så är de bara å googla:P
  Nu ska vi snart gå ner å basta. Najs:) och ikväll är de Melodifestivalen!!! Hejja Sanna:)

Byeeeeeeee

Här är Frida och jag :)

 Och här är vi på studentbalen :)

..

Allmänt | 2011-03-10 | 17:40:34 Kommentera här! » 2 st

Det är mycket som har hänt under det senaste dygnet.
  En vän, en son, ett barbarn och en underbar person har kommit till himlen. Och han tittar ner på oss alla. Vill inte säga så mycket men mins honom från skoltiden som en glad och lycklig person!! RIP <3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår gjorde jag inte så mycket, fortsatte att städa i ladugården inför mötet där. Skulle fixa kaffe å smörgås.
  Skulle oxå hitta på nått med Dajje och men han är fortfarande halt syns mest i traven. Men han är inte svulen och är som vanligt i humöret. Men får väl se när vetrinären dyker upp här nästa gång.....
  Idag har jag skrivit färdigt mitt brev till Värdfamiljen.
Och nu ska jag berätta det jag vet.

Det är Nigel och Melanie och Deras barn Cahrlotte 7, Millie 5 och Eliza 3.
Dom har 300 mjölkor, 100 köttdjur, 8 hästar, 3 lamm och 3 Grisar.
Dom driver en ridskola och har hästar som hobby. 
Deras egendom är på 1400 ha.
Dom har 2 New Holland traktorer 
Jag kommer att bo i ett rum i huset och äta alla måltider ihop med dom. 

Detta är vad som stog i mina papper. fråga om de är något ni undrar över.

  Idag har jag oxå varit vid Farmor och ätit. Där det bjöds på Kalops, de va gott. Sedan åkte jag på Slite och handlade till kafferepet och då ville farmor att jag skulle köpa semlor till fikat. Mums:)

Så nu sitter jag här. Har oxå skrivit ett brev till farmors vänner i USA, kmr inte ihåg var dom bor. 
 I morron är mamma hemma så vi får se vad vi hittar på. Bara jag slipper städa:P

Det var allt för nu.

Byeeeeeeeeee 

Helt UPPJAGAD

Allmänt | 2011-03-09 | 13:35:36 Kommentera här! » 0 st

MITT MAIL HAR KOOMMMMIIIIITTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Blev otrolgt glad, nervös exalterad och allt annat!!!!!!!!!!! Jag vet vad dom heter och kanske har hittat Mamman på facebook!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så nu har jag börjat och skriva mitt brev, hjälp nu blir jag sådär NERVÖS igen!!!!!!!!

Återkommer när jag har lugnat ner mig.
 
BTW, så sitter jag på google earth och försöker hitta deras hus:P Lite patetiskt kanske!!!!!!!!!

BYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Vimmelkantig och fantastiskt lycklig:)

Allmänt | 2011-03-09 | 11:19:57 Kommentera här! » 0 st

Har inte sovit något vidare i natt eftersom jag vaknade med nån slags migrän, eller så var de myror i skallen :P
Så det var riktigt jobbigt att gå ut till hästarna så de blev inget extra där på morronen. Ska därför gå ut å mocka osv nu. Men efter en kopp Kaffe å 2 smörgåsar (och 2 ipren, fast jag försöker sluta med de) så försvann huvudvärken.
  Fick oxå ett mail från Emma i Australien. Hon jobbar på IAEA där nere och har sagt att jag nog kommer trivas jättebra där. Hon sa att dom driver en ridskola på sidan om sitt lantbruk så hon sa at jag kommer få rida mycket och kanske kommer få vara lite lärare de hade vart jättekul!!!!!!!!!! Så nu är jag riktigt taggad. Dom har mjölk kor oxå Jag har ju inte varit med och mjölka på MÅNGA år och när jag har hjälpt pappa så har jag ju varit vid kalvarna. Men de löser sig. Är bara jätte glad att jag kommer iväg.
  Igår chattade jag med Alexanders Kompis Volvo-nörd-Malm :P hihi Och han hade haft tankar på att oxå åka genom IAEA men gjorde de inte. Hade vart kul att ha med sig någon man känner. Men jag hoppas att jag inte ska lida avmin Volvo klåda där nere, förhoppningsvis :P hahha

 NU har jag bakat choklad snitt till mötet ikv där jag ska göra smörgåsar och ´fixa kaffe.
Jessika och jag skulle rida igår, men dajje går inte rent. Haltar i traven... Han är ju gamal och jag hoppas att de inte är något allvarligt så idag blir det at kleta på linnement. Han kan ju inte vara hemma i hagen medans Jessika rider för då travar han bara runt och belastar benet och vill inte ha honom bunden i stallet för då rycker han och förstör grimmorna så jag får ha honom i grimskaftet.. Får böja strecha benet oxå.. Hmm inte roligt för han är ju jätte fin just nu.

Och jag väntar och VÄNTAR  på mailet från IAEAs kontor i Danmark VARFÖR HÖR DOM INTE AV SIG!!!!!!!!!!!!
Vill ha biljetter och sånt nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ajaa får väl se om de dimper ner nått i inkorgen idag!!!!!

Byeeeee
  Jag och Dajje.

Fotograf Lillasyster Jessika Bjersander
Pphotographer.blogg.se

Underbar helg!!!!!!

Allmänt | 2011-03-07 | 20:59:31 Kommentera här! » 0 st

Jag är förkyld och det vill jag verkligen inte vara!!!!!!!! Nyser å är snorig, inget för mig. Men har försköt gympa bort de, så vi får se i morron.
  Idag började jag i stallet och Dajje är fortfarande hallt, hoppas att det bara är en sträckning. Får se i morron.
Skrittade Fleur lite barbacka. och Mocka å tatt in balar för att sen fara till stan.
  Där jag gick och klippte mig vid Lina på  Hair and face. Skönt att bli av med en bit. Och sen köpte jag ett minneskort till min fotoram så jag kan få in så mkt kort som möjligt! Och sen blev de en sväng till Arbetsförmedlingen där jag mötte en virrig tant!! Sen bar det av till Lassarettet.
  Gick oxå fel, gick dit vi vaccinerade oss 07, turist-nånting. Satt där en stund sen frågade jag vart jag skulle och då skulle jag fill infektionsavdelingen helt åt andra hållet där jag fick sitta i 45 min innan de hända något!!!
  Vidsade sig ixå att hon som gav mig vaccinet var hon som gav mig det då 07. Hon komihåg att jag svimmade. Det var lite roligt:) Så NU Australien så är jag redo.
  Väntar änu på att Dansken ska skicka papprena om min värdfamilj. Vill veta NU!!!!!!!!

I helgen var vi också på Svarthäll med Kikki å  Peter, Jessika tog undebara bilder (http://pphotographer.blogg.se/)
Och sen fikade vi och gjorde Pizza på Austers.
  På söndan åkte jag och Jessika med K & P när dom skulle kolla sista gången på skolan och sen åt vi mat.
  På kvällen åkte vi till Morbror Tobe som blev 39 år!!!!!!!!!!!!!! Hahah han börjar bli gammal!! Han bjöd på God smörgåstårta och Kladdkaka, mumms:)

 I morron ska jag städa på övervåningen på Laudgården för dom ska ha möte och så ska jag handla till smörgåsarna oxå. Sen vill jag att Dajje ska vara frisk i benet!!!
Nu ska jag ta en dusch och kanske se nån film, beror på hur många familjemedlemar de är kvar:P

Byeeeee

Remeber my name

Allmänt | 2011-03-05 | 10:09:49 Kommentera här! » 1 st

Solen skiner och de är plus grader:) Kan de bli mer underbart!!! nu på morronen har jag kollat Fame (Den nya vertionen) Tycker att den är riktigt bra!!!
  Kikki och Peter är ju nere nu över helgen och har tittat på en skola. Så igår kväll var dom här och åt ost och kex och de är ju så mumsigt att  man inte kan sluta äta. Alltid lika trevligt att träffa dom.
Idag har vi funderat på att åka till stranden, kommer bli fantastiskt i detta väder:) Man får lyckorus!!!!!  Och sen ska vi till dom ikväll och äta hemmagjord Pizza å så blir de å glo på andra chansen.
  Jag tycker inte att någon är specielt bra, men Love generation är ganska bra...

Jag har oxå söndag idag, fett jobbigt att aldrig komma ihåg vad det är för dag!!!
  Jag väntar oxå nervöst på mitt mejl från IAEA där jag får veta vem min värdfamilj är så man kan skriva brev till dom!! De är ju inte länge kvar!!! 
  Och på måndag blir de till stan och klippa håret, vaccinera mig och lämna in närvaro rapporten till Försäkringskassan, måste ju ta tag i allt sånt där innan man åker. Och Arbetsförmedlingen måste jag ju ta tag i, inget man ser fram emot....
  Nu ska jag ut i stallet och mocka....

Byeeeeeeeeeeeeee

JAG HAR FÅTT EN VÄRDFAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allmänt | 2011-03-03 | 16:32:20 Kommentera här! » 0 st

Idag har vi varit i stan och handlat lite, och när vi var i Södervärnshallen för att kolla när Maja spelade Fotboll så ringer min mobil. Jag säger - Vem fan ringer till mig? Tänker väl att de är pappa som vill att vi ska hämta hem nått åt honom. Men i stället är det en dansk som pratar och jag tänker, är de tandläkaren?, men så hör jag något om värdfamilj och då går de upp ett ljus att de är IAEA som ringer.
  Eftersom det är ett enormt sorl i hallen måste jag springa iväg in på en toalett för att kunna konsentrera mig på att höra vad han säger!!!!!!!!!
  Jag har alltså fått en världfamilj i Australien, men jag uppfattade inte vart. Dom har köttdjur, kor 8 hästar och lite lamm och grisar. Det är en familj med 3 barn, 3,5,7. Dem har haft en dansk praktikant där nu som åker hem i April.
  Han ringde mest för att bekräfta till mig att jag har fått en familj!!!!!!!!! Nu ÄR jag lite nervös men samtidigt väldigt förväntansfull och nyfiken:) För de är 5 veckor och 3 dagar kvar till Avresa datumet!!!

Idag i stan köpte jag ett bar nya blommiga skor.
  Och mamma satt just och åt lite godis och då brast hennes tand, lite komiskt.

Men nu väntar jag på att dansken ska skicka mejl till mig!!!!!!!

Byeeeeeeeeeee

Fortsätt Simma, Fortsätt Simma

Allmänt | 2011-03-02 | 17:01:22 Kommentera här! » 0 st

Jag gillar verkligen att min familj har sportlov!!!!!!!!!
   Igår gick dagen ut på att jag å Jessika red och sen spelade vi spel på eftermiddan!!!
Jag gillar att spela spel, inte så ofta min familj gör de!!!!!!! Jo så åt vi Semlor, Mums!
Sen åkte jag Terese å Jessika till stan för att bowla :) Jag Vann, Jessika kom tvåa och Terese förlora!
  - Jag ska gå in till proffsen och fråga om nån kan spela åt mig!!! Sa Terese
Sen åt vi på MAX.

Idag så red jessika å jag på förmiddan. Nästa vecka ska jag sätt igång hästarna!Behöver verkligen jobba upp musklerna!! 
  sen åkte jag och Jessika och Maja och Amanda till Romabadet, riktigt roligt. Varmt i vattnet för en gångs skull!!!
Ikväll ska vi Till Austers pappa å Willy ska dricka Wiskey och vi ska göra upp om mitt hundvaktande!!! Hoppas på en fin sovenir från brasilien.

Får se vad vi hittar på i morron, kanske åka till stan. Maja ska spela Krullis Cup. Så vi kanske åker in och kollar.
Nu ska jag vila vidare, har fått huvudvärk.... Ser "Sommaren med göran" den är väl sådär...

ByeeeeMin älskling!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!