Bloggen kommer att ligga nere!!!

Allmänt | 2011-05-26 | 12:25:49 Kommentera här! » 0 st

hej alla.
Jag kommer inte att kunna blogga forans tidigast 1 Juni. For vi har nastan anvant allt vart internet for denna manaden!! Sa det blir inget mer internet, forstar int riktigt systemet, men men. Skulle lana instalering cdn av Heston, men han misuppfattade mig, och hade inte skivan!! Far nog aka till Meningie och kopa en skiva.
Sitter vid Hestons dator darfor kan jag inte anvanda dom sista 3 bokstaverna!!!
Men hander det natt jatteviktigt sa smsa mig!!! Annars ar jag tillbax senast 1 Juni!!!
Puss och kram!!!

hmm

Allmänt | 2011-05-25 | 13:56:40 Kommentera här! » 0 st

Känner faktist inte riktigt för att blogga, men livet här på gården rullar vidare. Igår så hjälptes vi åt med kon som hade stängsel runt klöven!! Och det var 3 cm in så det låg emot benet!!! Fett äkligt, får se om hon överlever!!! Idag har vi tatt in 6 nykalvade, och det betyder 6 nya kalvar i morron,.
  Sabine åker til Melbourn i morron, och vet att jag kommer bli själv hemma på söndag, lördag vet jag inte. Men jag vet att jag kommer att mjölka freda, lörda, sönda.
  Kom hem för en stund sen från Tea på chees factory. Znitsel mums :)

Jaaa nu ska jag se tv, har sov morron, men kommer vara klarvaken 6,30. haha kan väl alltid läsa min bok, som jag snart är klar med!!!

Byeeee

Bilder

Allmänt | 2011-05-25 | 11:12:55 Kommentera här! » 0 st

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150255234355030.370173.647100029&l=e991bc1b17


Lite mera bilder från Facebook

byeeee

Ledig helg :)

Allmänt | 2011-05-23 | 02:50:51 Kommentera här! » 3 st

Ja då var denna lediga helg över, nu väntar 7 dagars arbete!!!
  Igår tog jag det lungt på förmiddan och efter lunch så åkte jag och Heston och Ben till MT Barker och kollade på pirates of Carabben:) Tyckte faktist det var den bästa av dom 4.  Och det finns en fantastisk radiokanal som spelade 80-tals låtar (Aha, Bryan Adams och Roxette) Men Heston vill inte tro att Roxette är SVENSKAR för att dom sjunger på ENGELSKA och inte på SVENSKA!!!!!! Snacka om att jag fick DAMP på han!!! Och sen fick jag se något underbart!! HUSQVARNA affär!!!!!!!! Jag skrek SWEEEEEEEEEDISH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahah hann nästan ta kort på den!!!!  Och när jag berättade de för Sabine så sa hon, det är inte svenskt, det är Japanskt. Och jag bara NEJJ!!!!!!!!!!! Så lite svenskt i Australien finns det allt!! Och vi SKA åka till IKEA snart så jag får visa Heston vad SVENSK mat är!!!!!!!!!!!!!!!!! :P
  Skypade med mamma och Roffa i lördas, och Roffa bad mig att skriva ner vem alla är och vad dom har för "roll" här.

Melenie-Host mamma
Nigel-Host pappa
Charlotte, Millicent(mille) Eliza- Barnen
Sabine-Tranee från Danmark
Carolyn-Anställd på gården
Elin-Gotländsk tranee som jobbar på en gård på andra sidan stan.
Ben- Kanadensisk tranee som är på samma gård som Elin.
Heston- Tranee från Californen bor på granngården
Emerson- Svenskk tranee som kom hit samtidigt som jag och bor i lamaroo!

Tror att det var alla!!

Puss på er alla!!!!!!!

  Husqvarna syns lite i kanten!! Men det är väl SVENSKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vin provning

Allmänt | 2011-05-22 | 02:54:16 Kommentera här! » 0 st

Ja då har jag varit på min första vinprovning, och Nej jag gillar INTE vin. Slutade smaka vin efter andra stället, ush spott och fräs!!! Höll mig till min Cosmopolitan som BTW Ben drack upp:P
Men det var trevligt, trevligt folk och pratade även med en svensk på telefonen!! Alltid finns det nån svensk att prata med!!
  Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske åka och se bio elr nått.. Får se. Men kolla in bilderna i förra inlägget!!
Puss och kram!!

Länk

Allmänt | 2011-05-21 | 15:50:48 Kommentera här! » 0 st

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150255234355030.370173.647100029&l=e991bc1b17

Bilder från vin provningen!

kll

Allmänt | 2011-05-20 | 16:06:10 Kommentera här! » 2 st

shoooåp

Guide tour

Allmänt | 2011-05-20 | 02:08:03 Kommentera här! » 2 st

Hej
Ja gårdagen va ju en dag att jobba, haha.
Jag hittade kalven som bara sprang på 3 ben. Men kunde inte fånga den, försökte köra upp jämnsides och hoppa men de gick inge vidare, så jag fick åka hem efter sabine. Och då kunde vi fånga den :P
  Sen skulle vi åka och leta efter en kviga som blev lämnade i en haga och dom trodde hon hade blivit ormbiten :S
Men när vi hittade henne i högt vassgräs så såg vi att hon måste ha fastnat med ena bakbenet i stängslet och virat runt det och slitit så foten var 3 gånger så stor!!! Ussh, och vi skulle valla henne hem, så Sabine gick brevid och jag körde bakom, det tog 1 h 45 min!! Snabbare än vad vi trodde. Sen var vi ute bland dom andra kvigorna och hittade en ko som hade en död född kalv, och givetvis så hade hon milk fever. Så det blev en påse där. Och den andra kon som har haft milk fever i 3 dar?! hon är inte bättre, men kalven drack 2½ flaska mjölk igår morse, och är nu hos dom andra kalvarna!!
  Det var en dag som spenderades på 4-hjulingen, eftersom jag sen skulle hämta korna.
  Har mjölkat idag oxå!! Förstår inte hur bönderna kan gå upp och mjölka varje dag!!! Ussh!!!!! ska mjölka ikväll också tror jag, sen är jag ledig. För det är väl Fredag idag?!
  Jo har nu också fått veta vad jag ska göra i morron, Vi ska åka på vinprovning, kanske får smak för vin när man är är, or NOT!!! hahha Men mamma det värkar som om jag är tillbax på kvällen (om vi inte hittar på något annat!!!) 
  Inget ni läsare vill dela med er av?! Nått kul som händer hemma?!?!?
Puss och kram!!

Shooo är inte mina rubriker fantastiska!!!

Allmänt | 2011-05-19 | 01:08:26 Kommentera här! » 0 st

Ja då har man varit med och provmjölkat, och det var att jämnföra med Football förvirrande!! Men det gick bra.
Jag hämtade korna i en ny hage, men det gick bra. Sen gav vi kalvarna, Sen  körde vi ut hö elr rättare sagt halm. Efter det skulle jag åka och ta in en ko som va kvar i den gamla hagen med en kalv, och när jag kommer dit så är de en kalv till som ena frambenet hänger helt löst, men han sprang iväg så jag ska åka och se om jag kan hitta den idag!!
  Ooch så hade vi en ko som kalvade på morgonen men jag såg att hon låg på samma ställe så jag och Nigel gav henne 2 dropp påsar, och det verkade som om kalven inte hade fått i sig råmjölken så  hon bara låg ner. Och sen fick jag mjölka efter som Sabines förkylning har blivit värre(men min har blivit bättre!!!) Och när vi var klara så gick jag ut till Nigel som var hos kon och hon hängde i traktorn och när vi skulle ge henne vatten så attakerade hon oss!!!!!!!!! Så hon kom loss från traktorn men hon ramlade ihop direkt, så vi gav henne en påse till och gav kalven mjölk och lämnade dom där och hoppas att hon är bättre idag!!
  Sen var det dags för Tea at the Chees factory, Mumsigt :) Träffade Elin som kom tillbax från sin tripp!! hon hoppade bungy jump!!! Lovar er att det kommer jag aldrig att göra!! Och så satt vi ihop med lite annat folk och det visade sig att dom skulle åka nån stans på lördag så vi hängde på. Så mamma jag menade du att vi skulle prata på min kväll elr din kväll?! Men du kan ringa min mobil, Australienska mobil om det är nått!!!
  Nu ska jag ut och ge hästarna och sen leta efter kalven!!!

Byeeeeeee    Min älskling!   Puss på dig min lilla häst!!

hej all där hemma

Allmänt | 2011-05-17 | 12:08:25 Kommentera här! » 2 st

Ja livet i Australien rullar på, Efter en lång helg var jag ledig igår måndag. Då jag vaknade typ vid 8, men har varit halv vaken sen 5 för att hundarna skäller.... Sen så läste jag min bok och somnade och när jag vaknade så tog jag en sväng till Meningie för lite shopping :P Och när jag kom hem så red jag Missy och sen gjorde jag nog inte så mycket.
  Idag tog jag in korna på morronen, och jag lovar, DET VAR FROST!!! Så jäkla kallt!!!!!!!!! men korna traskade på. Men det var förlite luft i ena däcket så det var astungt att köra. Och mjölkningen gick bra, sen var det frukost :) Sen kom provmjölkningsgrejerna så vi fixade de, sen hjälpte jag Carolyn att ge kalvarna! Sen gjorde jag inte så mycket.
  På eftermiddan hjälpte jag Sabine och Nigel att ta in dom ny kalvade och sen körde jag och Nigel ut halm och sen var det dax för provmjölkning. Men det skötte Nigel och Sabine!!
  Så nu sitter vi i soffan och slappar och har ätit pumpa soppa!! Jag måste också läsa ut min bok eftersom vi ska se den på bio snart!! Och det blir inte mkt tid för att läsa....
  I morron är det provmjölkning på morronen och jag tror att det är jag som ska ta in korna.. sååå det är snart lägg dags (19,40) hahha

BYEEEEEEEEEE

lååång helg.

Allmänt | 2011-05-15 | 04:39:55 Kommentera här! » 0 st

Det har vari´t en låååååång vecka. har mjölkat mycket, och jag är trött.
  Var ledig i fredas, och på kvällen kom Mels föräldrar, och vi åt kött och potatis :) de  var gott.
  igår lördag så mjölkade jag och Carolyn och sen gav vi kalvarna. Sen red jag Missy, det gick ganska bra, hon är skit rädd för grisarna. Sen åkte jag in till Meningie för att kolla football med Hästen och Ben. Det var ganska förvirrande, men kul att se och sen hem och ta in korna och mjölka. När jag kom hem så gav jag hästarna och lagade Macaroni and chees, smakade väll sådär, ,men det duger. Sen kom Ben över och vi kollade Australia, minns inte att den var så lång :P Men den är fett bra!!
  Mitt rum luktar som våran bastu av min luft ångare, har íngen feber men jag hostar som jag rökt i 50 år!! men i morron är apoteket öppet och i morron är jag ledig, ska bara sova och läsa och rida Missy.

Hoppas allt är bra med er där hemma!!!
Ha det bra!!! Byeeee

Day off

Allmänt | 2011-05-13 | 08:17:19 Kommentera här! » 2 st

Ja idag är jag ledig och förkyld, så jag knaprar lite ipren då och då :P
  Har inte gjort så mycket idag, bara mest vilat. Men jag fick oxå rida den ny hästen Missy Helt annorlunda mot Dajje, men ett tag till så ska vi nog kunna bli bra kompisar!
Har också kommit en bra bit i min bok "Water for elephants" på engelska, men det går ganska bra!! Och ikväll ska vi äta kött och potatis!!!!!!!! MUMS:)
  I morron kommer delar av familjen att åka vid 5 och sen är jag ensam hela helgen så det blir mjölka, mata kalvarna och rida. Kanske en sväng in till Meningie oxå.
  Fick låna nån slags luft ångare så att jag ska ha det lättare att sova eftersom jag hostar så mycket, och det luktar kalyptus, samma som vi har i bastun!!
  Hittade en kanal igår som visar One tree Hill!! dom var redan inne på säsong 3 men bättre än ingentin:)

Återkommer om det händer något!!! byeeeee

Segt.

Allmänt | 2011-05-12 | 00:53:28 Kommentera här! » 2 st

Ja jag har märkt att min uppdatering är lite seg, men jaa, Det händer inte så mkt här. Förutom att det regnar och det är ju lagom kul. Häromdan när jag hämtade korna så började det regna och jag blev genom blöt!!!! Och igår nör det regnade hela dagen och jag tog på mig regnkläder nej då regnar det inte!!! Och det var ju lagom kul!!
  Har också lärt mig hur man cooping on mjölkmaskinerna, hur man förbereder mjölkanläggningen. Så jag börjar att lära mig!!
  Är ledig i morron, så det blir nog bara att vila bort förkylningen!!!! och sen är jag ensam hemmma i helgen så skype i helgen familjen?! Jaa vad mer kan jag berätta?! Det blåser typ orkan här varje dag(inte riktigt orkan kanske men det BLÅSER) och igår fick dom hem en ny häst som jag kan rida, så förhoppningsvis blir det lite ridning i morron :)
  Har också blitt förkyld, började med att halsen var helt tjock men nu har det gått över till hosta!!! F*ck!!!!!!!!!!!!! Men ingen feber än PEPPAR PEPPAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De va väl de de, hoppas ni har det bra!!!
Puss och kram!!

Lite bilder från BnS

Allmänt | 2011-05-10 | 11:26:45 Kommentera här! » 4 st

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150236325065030.353740.647100029&l=ec8b60df96

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150255234355030.370173.647100029&l=e991bc1b17

Ni lär bli chokade:P


BnS i helgen!!

Allmänt | 2011-05-09 | 12:02:53 Kommentera här! » 2 st

Helgen började med att med att jag mjölkade och hämtade in korna själv på morgonen, det gick bra för att dom var på en liten åker. Sen mjölkade jag och Carloyn, Jag cooping off som vanligt! Sen skulle vi märka några tjurkalvar och sen åkte jag iväg och klippte ner taggbuskar, och där kan vi snacka taggbuskar!!! Taggarna är upp till 8 cm långa och punkterar nästan vad som helst.

  Sen fick jag mjölka på eftermiddagen också efter som Carolyn blev sparkad på morgonen av CRAZY 47!! Så jag fick mjölka då!

  Sen åkte jag till Meningie för att hämta Emerson som skulle med på BnS och vi skulle ha tea vid 7 vid Chees factory med Ben kl 7 så vi hade nästan 2 h i Meningie och jag kan bara säga att det är ett litet samhälle, mindre än Slite men många affärer. Så jag köpte 2 påsar av mitt favvo snacks. Det är något slags…, vet inte hur jag ska förklara det mer än att det är gudomliskt gott!! Sen åkte vi runt och sen satte vi oss på ett cafe och drack cola (eftersom hon hade börjat diska kaffemaskinen) Sen åt vi och sen åkte vi hem och la oss.

 

 Dagen började sen med frukost och packning. Elin sov här också så alla var samlade! Sen packadee vi in oss i bilen och började vår resa till Peterbhorugh. Vilket skulle ta minst 5 h. Så åkte vi till Murry Bridge där vi gick in i en second hand butik för att hitta kläder, Tjejerna skulle ha klänning eller kjol (Jeans var inte tillåtet) och killarna skulle ha vit skjorta och svart slips!! Som tur var hittade jag en grön klänning J lycka! Sen körde vi lite vilse i Murry Bridge, men sen var vi på rätt väg ( och rätt sida av vägen eftersom Elin körde) Och vi stannade och lunchade i ….., då det blev hamburgare och tankning! Sen fortasatte vi, och kan bara säga att det är inte mycket att titta på, men till slut kom det lite vindkraftsverk, och Ludwig jag vet inte om det är ukrainare eller australiensare som trampar men jag lovar att jag ska kolla upp det!! Men till slut var vi iaf framme i Peterborugh!

  Då festen inte började änu på 4 timmar så gick vi runt och kolla i stan(inte mycket att se.. men) Och sen åkte vi till festplatsen och kom sen på att vi inte hade någon drickan, så vi for iväg igen. Och ja den SVENSKA FLAGGAN vajade från bilfönstret!!!

  När vi kom tillbaka så hittade Elin 3 killar som var kompis till hennes Host-bror, trevliga killar. Så vi stog och pratade med dem och sen var det dags att byta om till klänning och jag säger bara BURRR!!! 8 grader kallt!!! När vi hade betalat våra 130 dollar så var det gratis mat och sprit. Rom-å-cola på burk, whiskey-å-cola på burk-BLÄÄÄ och cider och öl. Men kan bara säga att det hamnade mer öl på folket än i magen!!!  Och så var det i vissa burkar bara karamellfärg så hela jag blev grön!!! Min klänning ändrade då också färg!!! Men det var den roligast festen jag varit på!! Och så SJUKT trevligt folk!!! Gick och la oss i bilen vi 2 nånting och våra grannar (Elin kompisar) blev lite Avundsjuk på Emerson haha) Sen kröp vi ner i våra sovsäckar + 3 filtar och somnade!!! Vaknade vid 6 när Elin gick på toa, sen somnade jag, vaknade 6,30 av sms sen somna jag igen till 8 då var jag vaken. Så då var det äpple till frukost och chips J

Vi 9 så gick vi in på området för att få frukost och mer dricka till dom som ville annars vatten. Och så fick man alko-blåsa hos polisen, Elin och jag fick köra, men Emerson fick vänta 3 timmar!

  Sen packade vi ihop bilen och åkte till Adelaide för att lämna av Elin. Då jag körde Jag haha!! Hamnade bara på fel sida 2 gånger!!¨När vi lämnat av Elin åt Emerson och jag på Subway och sen åkte vi hem!!

 

När vi kom in var det bara att packa ur bilen krama Emerson hej då och in i DUSHEN!!!!!!!!! Och den  gröna färgen rann av mig. Sen sitta och vila och sen kolla på tv. Vid 7 åkte jag till Ben för att lämna tillbaka bilen då fick jag också födelsedags kakaJ mums!!!!!!!!! Höll nästan på att somna på vägen hem(men Ben körde, så va inte oroliga att jag somna när jag körde!!!)  och sen var det bums i säng och sova!!!

  Riktigt kul helg och jag längtar till nästa BnS!!!!!!!!!!!!!!

 

Byeeee

hej hej

Allmänt | 2011-05-04 | 01:54:31 Kommentera här! » 1 st

Ja nu sitter jag och ser nyheter och har ätit fukost. Jag och Carolyn mjölkade på morgonen och det gick bra, hmm måste lära mig att coop on och får väl se hur det går.
  Igår så hade jag "körlektion" med nigel. Körde honom till Meningie och körde sen till Elin för att lämna pengar så hon fixar min biljett! 
  Det här eventet är typ i klass med hultsfred, fast lite större. Väldigt Australienskt sa Mel, så japp :)
  Och när jag körde hem från Elin så hoppade det 3 kängurus över vägen. Förstå att jag blev lycklig :)
Får se vad jag hittar på idag. Idag när jag tvättade uppsamlingsfollan så fick jag vattenslangen i huvet det gjorde ont, fick en bula med!!!
 ja mycket annat har jag inte att berätta!!! Så hopppas att alla har det bra!!

Puss och kram

ledig

Allmänt | 2011-05-03 | 02:19:37 Kommentera här! » 0 st

Sitter nu och ser på Nickelodeon med lilla Eliza för idag är det min andra lediga dag!!
  Igår gjorde jag iinte så mkt. Jag läste lite på morronen och sen såg jag en stund på " valentines day" denvar ganska bra! Sen åkte vi in till Meningie för att tjejerna skulle på dans och jag gick till banken för att fixa ett konto och kort. Så snart har jag ett rosa bank kort :)
  Jag är ledig idag me får se vad jag hittar på.... Jag är ledig i helgen också och då ska jag följa med Elin på nån eventgrej. så det blir helgen de :P
Sen blir det en lång jobbar vecka :)

Hoppas allt är bra med er där hemma!!!!!!
Puss och kram
Byeeeeeeee

Regn regn...

Allmänt | 2011-05-01 | 02:58:15 Kommentera här! » 2 st

Ja denna helg har det regnat!!
  Har nu diskat 3 gånger själv och inget har exploderat eller gått sönder så de är bra :)
Eftersom Mel och Nigel och tjejerna är iväg på tävling så är jag ensam hemma, så just nu sitter jag och ser vänner.
  Ska gå ut ich kolla tjurarnas vatten, sen ska vi hämta in kor med kalv i eftermidda.
Igår skypade jag med Kikki eftersom jag trode att jag skulle skypa med familjen kl 12, men det var kl 1. Sen skypade jag med Mumma och fammo, faffa trodde inte riktigt att det var jag :P Men dett var roligt :) 
 ja mycket annat har inte hänt jag är nu ledig måndag tisdag så jag får väl se vad jag ska hitta på :)
ha det bra!!!

Byeeeeeeee
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!