Socker sug!

Allmänt | 2013-01-31 | 07:11:16 Kommentera här! » 0 st

Har ett otroligt sug efter svenskt godis!!!!!! Lakris( salta fiskar, patroner & fillidutter) Karameller ååå va gott!!!!! 
  Är ledig nu på eftermiddan, har fixat min klänning och kollar nu på bilder  från  Gudruns begravning... 
Ska se va jag hittar på ikväll. Och veckan har gått lugnt, på lördag annordnas det änu en födelsedags fest för mig :) haha det kommer bli najs!!!! Hoppas allt är bra hemma!!!!

All day gone

Allmänt | 2013-01-28 | 08:34:12 Kommentera här! » 0 st

Ja nu har denna dag gått och har inte gjort ett piss. Vi kollade på film sen kom Promo (eller Börje som är hans svenska namn) och målade sin släpvagn. Sen åt vi lunch, och så konstaterade dom att Börjes bil läcker vatten. När vi kom hem så tog dom ut kylaren och konstaterade att det var något fel!!
I morgon så ska jag åka och träffa Alana. Har inget att göra så frågade om hon hade tid att umgås. Hon sa att hon skulle planera lite för bröllopet :)
Ja och dom fixade el felet vid laudgården. Dom var tydligen att byta en hel fas!!!!!! Men allt var el bolagets fel! Phu!!!!!!!
Håller på att laga pastagratäng för Jack och hans familj. Jag får försöka lite till. Även om mina svär föräldrar/bror går mig på nerverna!!
Det var allt från idag...

//Rich spoild bitch

En helvetes låååååååååååång Helg

Allmänt | 2013-01-28 | 00:40:42 Kommentera här! » 0 st

Ja lördagen var bra hände inget dramatiskt. Fodrade hämtsde kalv och ko och mjölkade.
Söndagen var också lugn fram till att Kenny hade korna i uppsamlingsfållan och jag skulle starta mjölk tanken, men så dog den. Jag skulle tända lyset men det gick inte. Vanligt strömavbrott igen då tänkte jag. Men jag testade vattenpumpen och den funkade. Men karusellen gjorde ifrån sig ett litet ljud så den skulle inte funka heller och inte vaccumpumpen häller. Och Mel och Nigel var på väg hem. Så vi fick släppa ut korna igen :( 
  När Nigel kom hem följde jag med honom och han konstaterade att det var en el fas som inte funkade. 
  Så elbolaget kom ut igårkväll och fick byta ut hela fasen!!!!!! 
Hatar allt drama som händer när dom inte är hemma!!!!!!
 
Men nu är jag ledig i 2 dagar!!!! Ska bli såååååååååååå skönt!!

See yah

Ni skulle bara veta!!!!!!

Allmänt | 2013-01-28 | 00:32:42 Kommentera här! » 0 st

Torsdag 24 januari 2013
Ja nu kommer det 2 intensiva dagar!
Men Onsdag kväll åkte jag och Jack till våra kompisar Heath (även kallad Beefy) och Alana. Dom ska gifta sig i oktober  Men Alana skulle klippa Jack så vi passade på att äta middag. Vi åt sallad och korv och stek. Mycket trevligt! Efter allt som går runt med mina svärföräldrar och bror så var det skönt att det bara var vi. Alana klippte Jack och det blev riktigt kort!! Jätte fint!! 


Jag hade sovmorgon på torsdagen, så jag kom hem innan Mel och Nigel skulle åka, dom deltog i ett cykel race. Dagen började ganska bra. Jag utfodrade ensilgae, den tog Kenny och jag in en ko och en kalv. När Andréa var klar med kalvarna så åkte vi upp i hagen och hämtade 4 kor och 4 kalvar.

Än är än det rätt lugnt, men det är 39 grader varmt. Efter det gjorde vi inget förän jag och Kenny hämtade korna. Men när vi skulle ta in besvärsgruppen med 5 kalvar så ringer Kenny till mig ifrån hagen ”Hur många kalvar hämtade vi?” Jag sa ”5 st” Kenny svarade något fundersamt ”Men det är 7 här!!” Ja så en av korna som jag trodde hade kalvat hade inte det. För äns vi tog in henne. Då hade hon tvillingar. Så mjölkningen blev lite sen och vi blev färdiga strax efter 7.

Nu är det spännande/skrämmande som kommer att hända. Men jag skulle ännu utfodra korna. Så jag körde ut i hagen men när jag vände traktorn om så såg jag rök och eld!!!!!!!!!! Panik!!! Ringer till Andréa som var hemma och lagade mat att komma ut med spray ryggsäcken!! Och det var inte 1 eld utan 2!!!!!!!! Men jag hjälpte Andréa att starta och sen for jag till den andra elden. Två av våra grannar var redan där med sina spray ryggsäckar. Och den ena hade ringt brandkåren. När jag var på väg till Andréa igen så ringer Jack (som är med i brandkåren) ”Har ni en brand vid er?” Jag svarar ”Ja men dom är under kontroll” När jag kom till Andréa så började hon få slut på vatten, så jag hämtade mer och ringde Nigel på samma gång. När jag hade fyllt upp Andréas ryggsäck for jag till den andra branden och pratade med polisen och så kom brandkåren. Men grannarna hade släckt det mesta så dom spolade bara extra vatten. Orsaken till branden var gnista från kraftledningen. Och perfekt när jag och Andréa är hemma själva. Men vi kom hem vid kl 22 och åt mat, duschade och hoppade i säng. 

Fredag 25 januari 2013
Vi bestämde att vi skulle börja mjölk kl 7 för att vi var helt slut efter gårdagen. Men jag vaknar med ett ryck ur min dröm (jag minns att jag drömde att hela skogen på våran mark började brinna) av att min mobil ringer och det är Jack. Jack ringer ALDRIG 06,20 på morgonen för han är knappt vaken!! ”Vad är de?” säger jag ” Mummel mummel mummel, strunta i det då” svara han och lägger på. Helt frustrerad rusar jag upp, ingen el har vi, HELVETE!!!!!!!!!! Efter mycket om och men så säger han att det är en brand ute åt vårt håll och undrar om det är vi. Jag rusar ut till den högsta punkten men jag ser ingen rök. Kommer till Ladugården ingen el där häller. Ringer Mel som säger ”lämna korna och ring el bolaget.” När jag ringer bolaget säger han att dem har ett problem med en ledning och elen kan komma tillbaka runt 12,30. Fantastiskt.

Får veta att det brinner hos vår granne. Den branden startade också från en gnista från el ledningen. Så vi åkte hem och sov igen! Men vi gjorde våra jobb och strömmen kom tillbaka kl 12 så kl 13 skulle vi börja mjölka. Men motorn som utfodrar havre under mjölkningen strulade och så försvann strömmen igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ringde igen till el bolaget tjejen som jag pratade med kunde inte hitta vår adress och jag sa ”Jag vet inget, jag jobbar bara här och mina chefer är inte hemma!!!” Men tillslut lyckades hon lokalisera oss. Så ringde jag Mel som jag sa att hon också fick ringa till el bolaget.

Men stömmen kom tillbax efter 15 min. Så vi struntade i havren för korna var väldigt irriterade ändå, men mjölkningen gick bra. Sen bjöd Mel och Nigel på Middag vid Cheese factory!!! Sen kollade jag och Jack på film sen gick jag och la mig. Helt slut efter dessa 2 dagar!!!!!!!!!!!!! Och det är bara lördag…. Men Jack jobbar inte på måndag så vi kanske kan hitta på nått skoj. (om vi nu kan komma överens om vad det är)

Weekend off

Allmänt | 2013-01-20 | 09:14:05 Kommentera här! » 1 st

Sitter nu i bilen, vi är nästan i Tailem Bend. Jag kokar i bilen, för bilens AC är trasig…. Vi har vart i Bamera med Jacks jobb. Satt på stranden/parken och åt och drack med alla från John Deer. Sen var det en välgörenhets konsert som vi gick på. Dom spelade AC/DC covers och hade ett jätte fyverk NU eri!! Och vi bodde på ett motel. Jätte mysigt! Beställde frukost. Jag åt pannkakor med grädde och mapel sirap Jack åt ägg och bacon.  

Sen tog vi en liten trip till en ort som hette Berrie. Jätte fint. Det kan man kalla för början eller slutet på Barossa vally, som är vin regionen runt Adelaide. Massor med frukt och så går floden Murray darling längs med. Vi gick upp i ett vatten torn och kollade på utsikten. 

Efter det for vi till Loxton som också var en liten ort längs med floden med massor av vin rankor och frukt träd. Där träffade vi en kompis till Jack som är uppvuxen i Meningie. Han var en ”svarting” :P
I morgon jobbar jag igen, men det kommer vara runt 25 grader. Såg att dom hade -16,7 i sanda!! Det va lite skillnad!!
Tror denna vecka är den sista på lovet, Så barnen börjar snart skolan. Även Eliza börjar skolan nu!!! Kommer att vara tyst när man kommer in på dagarna  haha nej jag älskar dom!!

Som sagt vi har nu kört mer än 500 mil!!! Men har sätt mycket fint. Att åka längs med floden och se alla fina vinrankor. Något jag rekomenderar!! Har också sätt husbåtar!! Det är mitt nya mål att man är några stycken och hyr den och åker längs med floden!!! Jätte mysigt!!! Men det får bli till efter Sverige resan!!

Ha det bra!!

 

tårtan

Allmänt | 2013-01-18 | 13:10:34 Kommentera här! » 0 st

Ja tårtan var ät bar. Men gick inte att skära i 3 delar!! Men den smakade bra. Hade hallonsylt, banan och grädde i mitten. och grädde och non stopp uppå!!
Jacks mamma lagade mat. Så det var vi och Jacks farboro och faster. Och Mormor. Mycket trevligt och god mat!! I morron ska vi till Barmra, återkommer när vi är framme!!!!!!
Jobbade hårt idag. Fodrat alla, fick även ge kalvarna för Andrea såg inte så kry ut, och hon låg inne och sov. För jag tänkte "Som du behandlar andra blir du behandlad själv" Så jag hoppas att hon kommer att göra det!!!! Efter det så sov jag i ca 20 min sen dax att dekorera tårtan och gå och mjölka!! Tog 1 timme från första kon till sista. men diskningen tar lång tid!!!!!!! Men korna är riktigt duktiga och snälla.
Hör av mig i morron!!!!!

Fortsättning följde

Allmänt | 2013-01-17 | 11:26:11 Kommentera här! » 0 st

Jaaa ingen brand i närheten, det var en på andra sidan sjön.
Inget annat gick fel heller. Men vet inte hur jag ska kunna skära min tårtbotten i 3 delar, kanske bara får bli 2 delar!!!

See yah

Oooa hela natten Oooa hela dan!!

Allmänt | 2013-01-17 | 03:25:56 Kommentera här! » 0 st

Ja den och några andra klassiker lyssnade jag och Andréa när vi åkte in till Meningie. 
  Idag är det 42 grader. Korna ligger o skuggan. Alla har fått mat och nu sitter vi inne och glor på tv. Men vi måste ut och jobba lite om en timma. Men förhoppningsvis kommer det gå fort. 
  Jag har också försökt baka tårt botten. för jag tänkte bjuda på det i morron när jag organiserade middag för Jack. Han har vart i skolan hela veckan. Och i helgen ska vi åka iväg med hanns jobb någon stans. Kommer förhoppningsvis bli trevligt!!! 
  Eftersom det är varmt och blåser så ligger vi risigt till om det börjar brinna. Nigel kommer hem ikväll. Så håll tummarna att inget händer!!!  Det har varit en brand på andra sidan sjön. 
 
Hoppas allt är bra hemma!
 
XXXX
 

Happy Birthday to me

Allmänt | 2013-01-15 | 04:53:56 Kommentera här! » 0 st

Ja nu är jag 21 fyllda år! ÅNGEST!!!!!!! 
Helgen jobbade jag, men jag fick vara ledig från och med lördag lunch för att åka till en konsert I Manum längs med floden!! Trevligt var de. När vi kom tilllbax till Meningie så gick vi på en födelsedags fest. Söndag jobbade jag och vilade. Mel lagade middag Dinousarie kött (Corne beef på vanlig engelska)  Och Donna Hay choklad pudding!! Sen åkte jag till Jack och sov där. För han går i skolan denna vecka. 
  Eftersom jag var ledig måndag och tisdag och jag hade bara planerat att vara hemma! Men Mel frågade om jag ville följa med henne till Adelaide! Så hon hämtade mig och sen åkte vi, barnen ska gå på konst skola i 3 dagar så Mel och jag åkte till ett shopping center och hade frukost sen hämtade vi barnen och sen åkte vi hem till Mels kusin Georgiie. Dom hade ett jättefint hus och en inbyggd pool så spenderade flera timmar i den. 
  Sedan åt vi middag och sen åkte jag och Nigel hem!! när vi kom hem skypade jag med mamma och pappa och Terese. Läste även brevet som mumma skickade.
  Idag vaknade jag vid klockan 8,30 har tvättat och sen åkte jag till meningie och klippte mig. Nu ska jag ladda upp lite bilder!!!!!!! 
 
See yah
 
 
 
Vid konserte
Jag och Kristine

Jack, Prommo(Börje), Michell, Jamie och Kristine
Jag och killarna
Mille hoppar i Poolen vid Gorgiies hus
Tjerna och deras kusin Harry
Mille Under vattnet
Eliza under vattnet
Mel och georgiie lagar mat
   Barnen tar det lugnt
 Efterrätt
Födelsedags sång för mig
Så söta vi är
 Min bästa present från Treloars!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 

Om tre dagar blir jag 21!!!!!!!!!

Allmänt | 2013-01-11 | 03:35:39 Kommentera här! » 1 st

ÅLDERS ÅNGEST!!?!?!??! JAAAAAAAAAAAAAA
 Jo det kommer jag att ha. I helgen jobbar jag att jobba. Mel ska laga födelsedagsmiddag på Lörda kvällen, sen ska vi festa!!!!!!!! 
  Jag är ledig måndag och tisdag. Jack kommer vara borta hela veckan. på tisdag ska jag klippa mig....
Och nästa helg ska vi åka nån stans med Jacks jobb. Vet inte vad vi kommer att göra, men vi kommer vara borta hela helgen!!!
 
seee yahh

Lazy worm day

Allmänt | 2013-01-08 | 04:15:31 Kommentera här! » 1 st

Ja det är lagom varmt ( 30C) jag är hemma själv och är uttråkad!!!!
  Nigel och jag släppte ut som av mjölkorna på betet. Vilket gjorde att jag kom in kl 10. Sen var vi tvugna att åka och leta efter en kalv som jag inte hittade igår! Och hittade den!
 Sen gav jag kalvarna och undertiden lossade Nigel våran "nya" (begagnade) fodervagn. Så nu ska vi börja fodra ut ensileringen.(gud kommer inte ihåg ordet) 
  Nu sitter jag och ser Alex and Emma (med Kate Hudson) och äter gott och blandat!! Tack roffa!!!!!!!
  Trodde jag hade mer att skriv men tydligen inte......
 
see yah
 

Cricket

Allmänt | 2013-01-06 | 01:52:42 Kommentera här! » 0 st

Ja vi sitter och glor på cricket, det suger!! Igår gjorde vi ingenting. Jag lagade pannbiffar, men det var smaklöst tydligen!!!! Så jag ska inte laga nån mer mat här!! Sen for vi ut till The Coorong för att träffa några. men dom var redo för att gå och lägga sig när vi kom.
Får se vad vi hittar på idag.... Men nu ska jag snart ring och beställa en steak sandwish with lot!!!!!!!!!!!!!! mums!!

Today I dont feel like doing anything!.

Allmänt | 2013-01-05 | 00:36:25 Kommentera här! » 0 st

Ja nu har jag vart vaken en stund, lagade svenska pannkakor. Ja Jack är inte så imponerad av dom! "Dom är så rinniga!!" Jag undrar hur vårt förhållande skulle se ut om vi skulle bo ihop! Han äter inget ur havet!(Tur då får jag flundrorna för mig själv) och han äter inte curry. Men barnen uppskattar min curry kyckling iaf!!! Men detta återstår att se.
  Skypade med familjen igår. Fick reda på student datumen. Jack var lite exalterad och ville börja kolla på flygbiljetter. Men nu har det nog runnit av lite. Men men..
  Idag är det lite kallare. så vi får se vad vi hittar på. Men en simtur blir det nog!!
 
God morron go morron!!!!!

Sommartider Hej Hej

Allmänt | 2013-01-04 | 10:28:01 Kommentera här! » 0 st

Ja idag har det varit super hett!!!! 44 grader när vi körde hem från Meningie kl 13,00. Jag och Andréa gjorde våra morgon jobb. Sen hoppade vi i poolen för någon timma. Sen till meningie och köpte mat. Sen i Poolen igen innan mjölkningen. Och OM det var varmt!!!!!!!!! När vi kom hem hoppade vi i poolen igen. Men nu var det drygt 30 grader i poolen. Så det fick bli en kall dusch ist!!!
Nu ska jag njuta av min lediga helg. Ska vara runt 30 grader så det kommer va lagom varmt!!!

Ha det bra :)

...

Allmänt | 2013-01-03 | 03:55:25 Kommentera här! » 0 st

Ja 3 dagar in på det ny året och det är VARMT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så jag sitter inne och jobbar på datorn!! men det nya året har änu vart rätt bra.
Grattis till farmor som fyller år idag!!!!

Kram

Happy new year

Allmänt | 2013-01-01 | 06:13:45 Kommentera här! » 0 st

Ja da var det 2013!!!!!!!!!!! Fantastiskt vad tiden rullar fort!!!!!
  Igar var jag i Murray Bridge och handlade medans Jack var pa jobbet. Fixade mitt pandora armband som skulle bli en storlek storre storlek. Nu har jag ett fantastiskt fint armband som Jack gav mig!!!
  Sen kom vi hem och skyndade mig att fixa fruktsallad  for vi skulle till Promos hus pa fest!!
Vi drack en ny slags likor/shot den hette Cowboy. vi skulle drick en shot varje timma, men vi gjorde det oftare sa 2L gick at fort. Sen gjorde vi slut pa min Jagermister!! Och sa gick vi pa en promenad!! Men vilken rolig kvall!!!!!
  Idag borjade jag med att oppna en cider(foljer min pappas fotspar) men sen sa Jack att jag skulle kora hem. Sa nu dricker jag lask!! Och sov drygt 2 timmar nu pa eftermiddan.
  I morron ska jag jobba igen. Ska va 33 grader i morron och 41 pa torsdag!!! Sa det kommer va sadar lagom varmt!!!
  Men men, hoppas att ni alla hade ett bra nyar!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
See yah
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!