RIP Angie

Allmänt | 2013-02-27 | 04:48:27 Kommentera här! » 0 st

Jag var ledig igår oxå. Låg och kollade på tv på förmiddan sen for jag till Meningie och köpte ingredienser sen bakade jag syltkakor, chokladsnitt och Negerbollar!!. Det blev bra betyg av juryn :)
Idag mjölkade jag och gav kalvarna, sen for jag in till Meningie till napropaten. Knak och brak men ack så skönt. Sen for jag till Murray bridge. Handlade lite snabbt före tandläkaren. Kom in till honom som sa "alright" i slutet av varje mening. Men han gjorde ingenting. Men det var ingen abcess utan nått annat. Men det var tandköttet som blivit infekterat, men förhoppningsvis ska det inte hända nått mer nu. Men jag ska äta färdigt min antibiotica. Men det känns mycket bättre.
Idag har det också regnat hela dagen, hoppas att det ska vara uppehåll medans jag tar in korna.
Igår var vi oxå tvungna att skjuta min kalv. Hon hade problem med andningen så det var billigast att skjuta henne, men det fick Nigel göra... Så jag får hitta en Angie lll.
ha det bra

Ikea

Allmänt | 2013-02-26 | 00:36:35 Kommentera här! » 0 st

Jag mailade Ikea för att fråga om dom kunde skicka ner godis till mig från Adelaide men det kunde dom inte "Men vi skickar gärna ner möbler som du beställer" FAAAAAAAAAAAAN Men Mel sa att hon skulle till Adelaide snart och hon skulle åka dit!!!

Iam gonna love you better now.

Allmänt | 2013-02-25 | 22:59:36 Kommentera här! » 0 st

Hej
Igår var en låång dag, jag var ledig och låg i pyamas framför tven. ( ja jag kände mig sjuk) Ringde även för att boka tandläkaren i Murray Bridge på Onsdag. Och tanten sa också att jag skulle gå till läkaren för dom kunde ge mig medicin. Så ringde doktorn och kunde få en tid redan vid 3!! Hurra. Så for dit och han sa att det var en abcess (böld/infektion) på min visdoms tand. Så jag fick antibiotika och värktabletter!!!
Efter det for jag ner för att hämta medicinen och då träffade jag Alana. Så jag följde med henne hem och vi pratade lite och kollade på karta över australien. Jag berättade vad jag sätt under safari.
Idag ska jag nog bara sitta hemma... I morron blir det mjölkning och förhoppningsvis kan vi börja lite tidigare för jag ska till napropaten vid 10,15 och sen tandläkaren 12,15.
Men hoppas att ni alla har det bra!!!!

Hatar hatar min J*VLA tand

Allmänt | 2013-02-24 | 12:03:42 Kommentera här! » 0 st

Ja det började för någon dag sen, men igår bestämde sig min visdoms tand för nu jäklar ska det göra ont! Har haft värk igår natt och idag. Pratade med Mel och hon gav mig en starkare värk tablett. Jag hatar att ha ont/sjuk/deprimerad i detta land, där ingen riktigt förstår. Hade så fruktansvärt ont i morse så jag var tvungen att smsa med Terese för att fråga om min försäkring täcker tandläkare. För här skulle det kosta mer än 400$ som är 2600 sek. Väntar nu op vad som ska ske. Gör så fruktansvärt ont!!
Men i morgon är jag ledig men ska nog bara vila och läsa min bok..¨

Hoppas ni där hemma har det bättre än jag...

See yah

Jobba ihop med Jack

Allmänt | 2013-02-23 | 05:17:06 Kommentera här! » 0 st

Ja det har gått bra. Var lite trögstartat i morse, men han gjorde ett bra jobb... ( tror jag) Men korna blev mjölkade iaf. Sen hjälpte han mig att mata kalvarna. Vi flyttade runt dom oxå.... Och lyckades hålla Bob ( våran gallt) undan från mjölkhinkarna... Sen fodrade jag kvigorna och Jack fodrade besvärsgruppen. Sen kollade vi på film och nu ska jag ut och hämta korna igen. Och vaaaaaarmt är det idag igen. Hoppas på regn....
  Härom dagen fick jag riktig bondbränna på armarna. eftersom jag går med uppkavlad skjorta, så nu blir det nedkavlat och solkräm( det heter inte så va?!) 
  Men men... Ha det bra för det har jag :)

Ännu en dag gick av stapeln

Allmänt | 2013-02-21 | 11:12:17 Kommentera här! » 0 st

Ja denna dagen är nu snart över och jag vet inte vad jag väntar på. Att åka hem, se alla igen eller bara vara ledig?
Vet inte vad denna känslan är eller vart den kommer ifrån.... Men som allt annat så går det upp och ner. Så nu väntar jag bara på att det ska gå upp!!!!!!
Hade tur idag när jag körde in en höbal till kalvarna och körde ut och parkerade traktorn, utan att stänga grinden. 3 timmar senare ser jag att grinden är öppen och jag ser bara 1 kalv FAN!!!!!!! Men phuuu resten ligger under träden. Dom är för gooa när dom är så duktiga och stannar.
Låg och läste min bok för att sedan vila en stund innan jag skulle ta in korna. Nigel har vart borta hela dagen.
När jag kommer ut ser det ut som om det ligger en dimma över hela gården och runt omkring. Men det luktade rök så jag for runt men kunde inte se något. Kollade på CFS hemsida, men dom hade inga bränder rapporterade. Så det måste var rök från en brand söder ut som har brunnit ett tag.
Korna hade bestämt sig för att vandra tillbaka mot laudgården. Men var tvungen och kolla hela hagen som är fett stor men ingen där så jag fick sitta och vänta för Nigel skulle inte komma hem förens efter 4. Så jag försökte vila på 4-hjulingen men så chattade jag med Terese. Mel tyckte din klänning var jätte fin.
Nu sitter vi och kollar på nån läskig film, jag gillar inte.
Får se om jag är ledig i morgon, om Kenny kommer. Isf ska jag åka till Mt Baker för att se "Safe Haven" jag läste boken och jag gillade den, hoppas jag kan få någon med mig!!!
Och så måste jag handla lite..

Men det var allt för nu... See yah

rubrik

Allmänt | 2013-02-20 | 01:43:03 Kommentera här! » 0 st

Jag väntar nu på att Mel ska bli färdigt med sit email så vi kan gå ut och se va FAN Chillie håller på med!!!! Hon ligger i sjön som har torkat ut och ser ut som hon inte kommer upp......... Dumma ko.
  Igår var det kallt 25 C och storm blåst! Tur att det inte var några bränder. Händer inget specielt.
Sov vid Jack i natt. Och har fått min ovana att vakna 1 gång i timmen och titta på klockan... hmmm
Men vid 3,30 Öppnar Dale dörren och säger nått (Jack sover som en gris så han vaknar inte) Jag frågar vad är det. Utryckning säger han. Skakar på Jack och dom åker. Efter ca 30 går hans mamma och pappa ut(vet inte vrf) och hon lyser med ficklampan "Dale är borta" och sen går hon och lyser mig i ansiktet "Dom är på utryckning" (låt mig få sova tänker jag!!!!!!! 
  Nigel och jag skulle börja mjölka kl 6 för han var tvungen attt fara iväg med Charlotte med nån skol grej. Älskar att mjölka när det är mörkt ute.
  Igår kväll skulle jag och Alyssa äta middag ihop. Men då ringde en kille som jobbar på en granngård och frågar om han fick komma. Han var från frankrike och var här för att träna på sin engelska. 
Ikväll ska jag och nigel förhoppningsvis på en föreläsning i Meningie som anordnas av brandkåren. Om vad man gör när blixten slår ned och vad man gör när det börjar brinna!!!!! Hoppas jag hinner gå på det!!!
 
Seeee yahhh

YOLO

Allmänt | 2013-02-18 | 06:46:48 Kommentera här! » 1 st

Ja fick vara ledig idag, så jag har inte gjort ett piss!! Men ska snart börja laga mat. Dinosaurie kött( Corne beef) MUMMS!!!!!
Det har vart 39 grader idag alldeles för varmt för att vara ute!!!!!!!!!
Eftersom Andréa nu är bortrest :D så blir det mycket jobb!!!!

Ha det bra

"Snart är det jag som en kung"

Allmänt | 2013-02-17 | 05:55:27 Kommentera här! » 0 st

Sitter och ser Lejonkungen, men inget slår svensk tecknat!!!
Varmt är det. Igår gjorde vi inte mycket... Igår kväll bjöd Mel på middag. Hennes bror Matty och hans fru och barn var här för dom åkte till Nannas födelsedags kalas idag. Och lämnade Andréa på flyget :D Så har bara kolllat på tv idag. Eftersom Jack inte vill göra något... Han säger att han ska spara.. Men det verkar inte gå så bra... Men Det är upp till han!!

See yaah

Set fier to the rain

Allmänt | 2013-02-15 | 22:04:03 Kommentera här! » 0 st

Ja igår var en intressant dag!!
 
Först dräktighetsundersökte (Ja det tog  ju 3 dagar att komma på det ordet!!) vi korna. Och det var 34 grader. Sen fick jag fodra med den STORA traktorn för den andra använde dom till aatt köra hö med! Och sen mjölkade vi.
  Jag ringde Jack för att fråga hur långt hemifrån han var. Han sa ett tag men att jag kunde följa med honom för det var en brand ute vid Alanas farmor och farfars gård. Och hon var där själv!! Så vi for ut i en J*vla fart(jag skällde på Jack när han körde 120 km/h på grusväg) 
Men på den sidan av Meningie är det mycket träd!! Så cfs hade fullt upp, det var säkert minst 2-3mil från branden till Meningie och det är 2 mil fån Meningie till oss och röken kom ända till oss!!! 
  Så Jag for hem för att kolla läget, då Mel och Nigel var på födelsedaagskalas. Men allt var lugnt hemma, så jag skypade med mamma!!!
  Sen for jag in till Meningie igen och gick och la mig vid 23. Jack kom hem kl 1.och for iväg nu igen för att åka ut där branden var och kolla läget!!! 
  I morgon så ska hela familjen till Nannas 90 års kalas, Andréa åker på safari. Så det blir jag och Jack hemma på gården. Men känns tryggt att ha min brandman med mig :) 
  Det ska tydligen vara risk för storm och åska och blixtrar idag!! 
 
Det var allt för nu!!

See yah

Gifts

Allmänt | 2013-02-14 | 11:41:08 Kommentera här! » 1 st

Jag fick ett nytt halsband och öronhängen som jag fick av Jack ikv...  Han lagade middag... Köttfärs på rost macka med sallad. Men det är tanken som räknas!!! Men är jätteglad att hanfinns!!!! 

Alla <3-ans dag

Allmänt | 2013-02-14 | 03:03:00 Kommentera här! » 0 st

Ja idag är det alla hjärtans dag!!!
Varmt är det, 35 grader. VARMT. Fullt upp.
Idag var vi 3 som mjölkade för att vi ska gravidets testa korna i morgon. Men när vi hade mjölkat i 30 min så märkte jag att uppsamlingsfållan var tomare än vanligt och jag går upp och tittar ut mot hagen där dom vart och såg drygt 10 kor. Så jag fick ta pickupen och hämta in dom. Men det var inte 10 kor det var drygt 40 kor som Andréa missade. Och alla min kor som jag använder som mina "checking cows" ( har drygt 10-15 st kor som jag håller koll på att dom alltid är med så man vet att man har alla) var kvar ute!!!
Sen fodrade jag alla. Och hittade att en annan av mina checking cows var uppe i hörnet av hagen där dom var igår och idag. Som Andréa missade igår!!
Men alla Hjärtans dag!! Jag ska tydligen få present av Jack senare när han kommer hem, vet inte om han har planerat något... men skulle inte tro det!! Hoppas ni har det bra!!!!!

We are not broken just bended.....

Allmänt | 2013-02-13 | 04:05:48 Kommentera här! » 1 st

Ja det har inte hänt så mycket förra veckan... Jobba Jobba Jobba... 
Lördag så graviditets testade (?)(heter det så????) vi våra kvigor.  Eller vår granne Cathi och Vees gjorde det. Men jag var fullt upptagen  med fodringen. Men som tack för hjälpen så bjöd hon dom på middag. Så Cathi och Dave kom på midda. Söndagkväll kom Nigels föräldrar hit på middag för Zane fyllde år. 
   Sen åkte jag till Jack... 
Vaknade när han gick upp. Kunde inte riktigt somna om så jag läste min bok. Men så ringde Kenny och sa att Mjölkbils föraren ionte startat diskningen!!!! (Hatar när dom inte gör det) Sen hjälpte jag till med kalvarna för någon hade vaknat på fel sida!!! Och detta var min lediga dag.. Men sen for jag till Murray bridge och hade Lunch med Christina. Sen handlade jag lite... Men hittade en klänning men jag köpte jag inte, men jag ångrar det SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ nu!!!! 
  Sen stannade jag till vid Dansen och pratade med Mel, och vi tog en promenad... Sen lagade jag tacos för jacks familj..
Tisdag städade jag stugan eftersom Jack och jag kommer bo där på helgerna. För nu när Andrea kommer vara borta så kommer Jack jobba helg med mig tills hon kmr tbx!!
  Och idag hag varit vid napropaten för ryggen var inte så bra förra veckan!!!!!!!! Men känns bättre nu!!

Hoppas ni har det bra!!
 
XOXO

CRAZY!!!!!!!!

Allmänt | 2013-02-07 | 01:35:00 Kommentera här! » 1 st

34 grader Och jag är den enda som jobbar! ANDREA sitter på sitt lat arsle och gör ingenting!!!! Jag bad henne att göra en sak Men det kunde hon inte förstå. Sen ringer hon mig och säger vad jag ska göra fast jag har vart ute hela dan!!!! JAG FATTAR INTE VAD HON TÄNKER MED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hon ska inte gör så mycket, men va fan NÅNTING kan hon väl göra!!!!!!!!!!!!!!!

Even if the sky gets rough

Allmänt | 2013-02-05 | 04:26:40 Kommentera här! » 0 st

Ja 30 grader är ju lagom varmt när man inte har AC i traktorn. 
Helgen sprang snabbt förbi. Bakade änu en "svensk tårta" blev tunnare än den förra. Och vilken fest det blev! Helt sjukt!!
  Jobb går bra. Kalvningen börjar så smått. Så dagarna blir fulla med jobb. 
  I morgon ska vi ha födelsedags middag för Jacks Mamma Judy. Ska bli mysigt!! 
Annars händer det inte mycket.... 
 
See yah

Ledig.....

Allmänt | 2013-02-02 | 00:57:38 Kommentera här! » 1 st

Ja veckan har gått bra. Har regnat i 2 dagar!! ikväll blir det "födelsedags fest" för mig!!! najs!! Men ska nu gå ner till ridklubben och se om familjen är där... Ha en bra helg
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!