If it makes you happy!!

Allmänt | 2013-04-30 | 12:16:07 Kommentera här! » 0 st

Ja nu är det mindre än en månad kvar till vi är hemma!!!!!!! jag kan inte beskriva hur mycket jag läääääääääängtar!!!!!
,

fortsättning följer

Allmänt | 2013-04-26 | 06:35:55 Kommentera här! » 0 st

Ja kanelbullarna blev inte alls dåliga, jag är lite förvånad. Men kan inte hitta kardemumma.... så smakar lite b... Men men :)
'

Kanelbulle

Allmänt | 2013-04-26 | 04:16:20 Kommentera här! » 0 st

JA första steget till kanelbulle gick bra, med torr jäst, den står nu och jäser!!
  Igår tog vi detv lugnt. Men när Andréa tog in korna ringde hon mig och sa att hon kört fast. Eftersom det regnade rejält i söndags så har våra sjöar blivit sura. Man får kolla vart korna har gått och om det inte är för djupt så kan man köra där med motorcykeln. Men så har vi ett dike spm går från laudgården  som allt vårt spolvatten går i och hon körde längs med diket och körde ut i sjön där det stog vatten och körde fast. När jag kom ut försökte vi lyfta ut den, men nej det gick inte. Så jag ringde Jack. Som var hemma vid oss och kollade på min bil och han, Dale och Kenny kom ut. Visste först inte om jag vågadfe köra ut pickupen, men det gick bra. För jag tänkte dra upp 4-hjulingen med pickupen men killarna lyfte upp den. Det var tur att dom kom. Efter det sa jag kör RUNT sjön och hämta korna. Vad tror ni hon gör? Kör tvärs över där det är aldeles mörkt för att det är surt, hon hade tur som inte fastnade!!!!  
  Sen mjölkade vi och jag kom hem med huvudvärk. Lagade potatismos och steak och kollade på tv. Jag somnade dock en stund.
  Vaknade idag med huvudvärk på andra sidan och tog mitt täcke och satt och såg på tv. Sen bestämde jag mig för att baka kanelbullar. Så jag for till Meningie och köpa ingredienser. och väntar nu på att degen ska jäsa. 
  Ikvälll ska kanske Jack klippa sig. Har inte hört tillbax från Alana änu. Och i morron ska jag, Jack, Kenny, Li och den tyska tjejen åka och shoppa i murray bridge och sen tillbax till Meningie  för att se footy och gå på footy party!!
 
Återkommer med kanelbullarna!!!!!!!!

Lest we forget

Allmänt | 2013-04-25 | 04:35:26 Kommentera här! » 0 st

Ja idag är det ANZAC day. Vilket betyder Australian and New Zealand Army Corps
 
"25 april 1915, var det datum då Anzactrupperna landsteg i Slaget vid Gallipoli under första världskriget. Slaget blev oerhört blodigt, med 60%-iga förluster på båda sidor, och ledde till osmansk seger. Den blev helgdag 1920 på Nya Zeeland och 1921 i Australien. Omkring 60 000 australiensare och 18 000 nyzeeländare dog.

Dagen brukar högtidlighållas med marscher," - Wikipedia

 

Jacks 2 great great uncle var med i militären då. En dog i Adelaide under kriget och den andra dog i Frankrike (om jag mins rätt) Men jag är säke rpå att Jack och Börje kan berätta det för er. 

Ja vi provmjölkade vi. det gick bra. Mel sa "Det här var den bästa provmjölkningen vi har gjort" Men grejen är att de säger hon varje gång. Och efter det hjälptes jag och Mel åt att lägga in alla ko nr i datorn. Sen mjölkade jag och Mel tog barnen och åkte till Port Elliot för att Mels mormor inte har länge kvar. Så hade vi Znitchel night. En ny tjej från Tyskland som jobbar på en stor gård utanför Meningie. Mycket trevligt. 

Hoppas det är bra med er alla där hemma, vi ses snart!!!!!! Vilket kommer va sköngt att komma hem igen för ett tag. Jack ser fram emot att träffa alla. Specielt pappa (av nån anledning :P) Och han säger att ska kolla runt ordentligt på gården, så jag hoppas han inte blir ledsen när jag säger att han ska stapla ved :)

 
En bild som jag hittade på Jacks kamera från när dom gjorde sin "conecting spirits trip" Där dom söker upp sina förfäder som slogs för Australien... Av nån anledning har dom valmo.. Vrf?!?!?

Ledig dag...

Allmänt | 2013-04-22 | 13:21:12 Kommentera här! » 0 st

Ja... Jag hade inga större förväntningar på min lediga dag.. Men jag åkte hem till Alana och hjälpte henne med bröllopsinbjudningarna. Sen bestämde vi oss för att åka till Mt baker för att gå på bio. Vi såg "Identety thife" Jätte rolig. Sen körde vi hem i regnet. Inte så kul när dom långa lastbilarna kör om oss och får massor med vatten på bilen!!!!!!!!!!!!!!!!!! Läskigt....
I morron blir det att jobba igen, provmjölkning på eftermiddan...
Ha det så bra!!

Hallelujah

Allmänt | 2013-04-21 | 03:18:36 Kommentera här! » 0 st

DET SPÖ REGNAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Men inte så kul när jag matar kalvarna och dom och jag är dy blöta!!!!!!!!!!! Men nu ser vi fram emot att hagarna kommer blir gröna!!!!!!!!
  Igår var vi bjudna på överraskningsfest för Alana. Hon hade ingen aning och blev jätte överraskad!! Så jag stannade till 22,30 för jag jobbar idag. När jagg nästan är hemma så ringer Jack och säger att dom av misstag har låst in nycklarna i bilen!! Så jag fick åka hem och hämta nycken och sen åka tillbax ut dit och låsa upp bilen. Så nu står det 2-1 till mig att låsa in bilnyckeln.
  Denna vecka ska vi provmjölka tisdag, onsdag. Sen har jag och Li (den nya svenska tjejen) bestämmt att åka till Adelaide på lördag för att shoppa. Och sen går vi nog på footy fest på kvällen...
 
Nu ses vi snatrt!!!!!!!!!
 

Change your life and take it all!

Allmänt | 2013-04-18 | 07:46:28 Kommentera här! » 1 st

Ja det börjar närma sig hemresan. Börjar bli nervös, hoppas bara att allt går bra med biljetter och flights....
Men längtar sååååååååååååå mycket!!!!
Förra helgen var mycket bra. Mette kom till Australien och på helgen festade vi ordentligt!!! och hade jätt skoj!! Träffade också den nya svenska trainee Li. Trevlig tjej som jobbar på Öland.  
I tisdags hade vi middag för Mette. Jätt ledsamt att säga hej då....
  Annnars rullar det på... Jobbar i helgen. Och Alana fyller 21 och det är en överraskningsfest!!!!!!!!
 
ha det bra...

återkommer

Allmänt | 2013-04-14 | 08:34:29 Kommentera här! » 0 st

Ska skriva ett bra inlägg med bilder när jag har orrrrrrrrrrrk

Just like you are a mirror.

Allmänt | 2013-04-04 | 06:03:00 Kommentera här! » 2 st

Ja nu kommer vi snart hem!!!!!!!! Landar i sveriärge den 29 maj!!! Längtar!!
Så jag ber er alla nu att träna på eran engelska!!!!!!!!!!
Igår fick jag en riktig smäll av en ko. Eller hon sparkade på stången som går runt karusellen och jag höll på att mjölka en annan ko, och när den andra koen sparkade hade jag min läpp på stången och fick en FET FLÄSKLÄPP!!!!!!!!!!!!! Lagom snyggt idag... Men fan vad jag hatar kvigor!!!!!!!!!!!!!
Men men VI SES SNART!!!!!!!! :D
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!